İller

23 Aralık 2020 Çarşamba

BİST100 endeksi


İngiltere Başbakanı Johnson’ın coronavirüsün mutasyona uğradığını ve hızla yayıldığını açıklamasının ardından, farkı Avrupa ülkelerinden de virüsün mutasyona uğradığını teyit eden haberler geldi. Dünya Sağlık Örgütünün de mutasyonu onaylamasının ardından küresel piyasalar da haberin yarattığı baskı ile haftaya başladı.

Salı günü ise piyasalarda genele yayılan iyimserlik oluştu. İyimserliğin sebebi ise mutasyona uğrayan coronavirüsün Bilim İnsanları tarafından yapılan açıklamalar sonucunda mevcut aşıların da işe yarayacağı, yaramasa dahi 6 haftada yeni aşının yapılabileceği söylemleri ile oluştu. Ancak virüse karşı olan belirsizliğin de sürdüğünü hatırlatalım.

ABD tarafında ise Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçen teşvik paketine Trump tarafından değişiklik çağrısı geldi. Donald Trump, Kongre'de kabul edilerek kendisinin onayına sunulan Covid – 19 salgınına yönelik pakette, 600'er dolar nakit yardımının 2.000 dolara çıkarılması da dahil bazı değişiklikler yapılması için çağrıda bulundu. Haftalık İşsizlik Başvuruları ise 803.000 ile son 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Küresel piyasalarda Salı görülen toparlanmada Borsa İstanbul’unda payı büyük olurken, endeks geçtiğimiz işlem gününe %0,41 oranında artışla 1.411 seviyesinden başladı. BİST100 endeksi haber ve veri akışının yoğun olmadığı işlem gününü %0,90 oranında artışla 1.417 seviyesinden tamamladı. Kimya petrol plastik sektörü payları %3,64 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları %1,20 oranında değe kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.420 – 1.424 – 1.431 olacakken, destek seviyeleri ise 1.410 – 1.404 – 1.400 olacak.

Günün en önemli verisi TCMB tarafından açıklanacak faiz kararı olacak.  Kurum beklentimiz Merkez’in politika faizini 100 baz puan artırması yönünde.

Küresel piyasalar ise Noel tatilinde olacak. Bu kapsamda volatilitenin düşük olmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder