İller

23 Aralık 2020 Çarşamba

Piyasaların yönü


BIST100… İşlem Gününü Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinden Tamamladı… Mutasyona uğrayan koronavirüs şokunu üzerinden atan global hisse senedi piyasaları pozitif bir görünüm sergilemekte. BIST100 endeksi yükselen risk iştahından destek bularak 1,418 puan ile tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı. AB ve İngiltere Brexit sonrası ticaret anlaşmasında taslak metin konusunda anlaştı. Piyasa gündeminde TCMB’nin Aralık ayı faiz kararı öne çıkarken, Noel tatili arifesi nedeniyle yurt dışı piyasalarda işlem hacimlerinin düşmesi beklenebilir. TCMB’nin beklentilere paralel olarak politika faizini artırması BIST100 endeksindeki yükselişe destek sağlayabilir ve 1,450 puan hedefi gündeme gelebilir.

 

 

USDTRY… TCMB Faiz Kararını Açıklayacak… Dolar TL kuru bugünkü TCMB toplantısı öncesinde 7.60 seviyelerinde dalgalandı. TCMB yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını bugün gerçekleştirecek. Piyasa beklentisi politika faizinin 100 ile 200 baz puan arasında yükseltileceği yönünde. TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği sunumunda verdiği sıkılaştırma mesajlarından sonra toplantı karar metnindeki mesajlar da daha önemli hale geldi.

 

 

EURTRY… 9.33 Seviyelerinde … TCMB toplantısı öncesinde TL varlıklara bekle ve gör havası hâkim. Euro global bazda değer kazanırken, Euro TL kuru 9.33 seviyelerinde tutunma çabası içerisinde.

 

 

EURUSD… Brexit İyimserliğinden Destek Buluyor… Brexit sonrası ticaret anlaşması konusunda AB ve İngiltere’nin aradaki pürüzleri giderip taslak metin konusunda anlaşması doları global bazda zayıflatırken, Euro Dolar paritesi 1.22 seviyesinin üzerinde tutundu. Yurt dışı piyasalarda Noel tatili arifesi nedeniyle paritedeki volatilitenin düşmesi beklenebilir.

 

 

XAUUSD… Doların Zayıflamasından Destek Buldu … Avrupa Birliği ve İngiltere’nin Brexit sonrası ticaret anlaşmasının taslak metninde anlaşması sonrasında altının ons fiyatı doların zayıflamasından destek bularak yükseldi. ABD’deki mali teşvik paketi düğümünün çözülmesi durumunda altının kazançlarını genişletmesi beklenebilir. Diğer taraftan ABD Georgia’daki senato seçim sonuçları kesinleşmiş değil. Burada Demokratların kesin bir zafer elde etmesi, mavi dalga senaryosuyla birlikte altını daha yüksek seviyelere taşıyabilir.

 

 

GAUTRY…460 TL Seviyesinin Üzerinde… Gram altın, ons fiyatındaki yükselişten destek buldu. Dolar TL kurunun TCMB faiz kararı öncesinde yatay seyretmesiyle birlikte 461 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Aşı İyimserliği Sonrasında İlk Defa Haftayı Ekside Tamamlayabilir… Doların global bazda zayıflaması ve ABD’den gelen stok verileri şimdilik Brent petrol fiyatını desteklese de 7 haftanın ardından ilk defa haftayı kayıpla tamamlayabilir. OPEC+ üyeleri Ocak ayından itibaren günlük 500 bin varil üretmeyi planlıyor. Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken, talep kaynaklı endişeler petrol fiyatları üzerinde baskı kuruyor. Brent petrolün varil fiyatı vadeli piyasalarda 50 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

SP500… ABD’de Endeksler Karışık Bir Görünüm Sergiledi… ABD Başkanı Donald Trump, kongrede onaylandıktan sonra kendisine sunulan destek paketini eleştirmesi ve savunma bütçesini veto etmesi piyasaların dalgalı bir görünüm izlemesine neden oldu. S&P500 endeksi %0.07 yükselişle 3,690 puana yükseldi.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder