İller

11 Şubat 2021 Perşembe

Електронната цигара учи на пушене


Специалист по кардиология Д-р Исмаил Ердогу каза, че електронните цигари учат хората, които никога не са пушили да пушат  всеки 1 от 3 на техния пазар.
Специалист по кардиология Д-р Исмаил Ердогу посочи, че тютюнопушенето причинява смъртта на 100 хиляди души всяка година в Турция, „Тютюнопушенето и употребата на тютюн са доста разпространени в света. Това е "болестта" отговорна за смъртта на 100 хиляди души всяка година у нас. Съществува съзнание за пушенето при хората. Тези, които пушат изпитват неудобство. Вреден навик е- всички са съгласни, че може да причини рак, но в днешно време новите неща се превръщат в тенденция. Съществуват редица публични разговори, сякаш електронните цигари не са вредни или са ви помогнали да откажете цигарите. Да кажем, че електронната цигара е изобретението през последните 5-10 години, това е съвсем нова иновация. Много от тях сега съдържат никотин, а не е продукт без никотин. „Помага ви да изпитвате усещанията, които получавате от цигара, като свържете течност с горещ въздух с метода на парата, изпарите я и я вдишвате в белите дробове.“

„Електронната цигара не е невинна“

Като заяви, че електронните цигари не са невинни, Ердогу каза: „Тъй като това е съвсем ново, няма мащабни проучвания за щетите, но дали е нещо безопасно за използване- за съжаление не. Смятаме, че ще има някои лоши, негативни последици за бъдещето. Има някои химикали, използвани в тях, въпреки че те се използват в много малки количества, има някои неща, които имат отрицателни ефекти по отношение на вредните канцерогени, сърдечно-съдови заболявания. Смятаме, че извличането на подсладители в белите дробове като пара и горещ въздух също ще доведе до развитие на някои заболявания, свързани с рака, върху белите дробове в бъдеще. Електронната цигара не е невинна. 
"Електронните цигари по-вредни ли са от сегашните цигари за пушене? Проблемът все още не е разрешен, но е сигурно, че те не са невинни."
„Пушенето на електронни цигари не ви кара да се откажете от пушенето“
Заявявайки, че тези, които пушат електронни цигари, не се отказват от пушенето, Ердоган каза: „Не препоръчваме да го използвате. В Турция има правна празнина, която трябва да бъде предоставена и запълнена, но дори франчайзите са взели ел.цигари, които виждаме в ръцете на много хора. Мисля, че е полезно да се борим по-ефективно. Хората, които използват такива цигари, обикновено получават такъв вид преценка. Искам да се откажа от тютюнопушенето, какво да правя, как да премина през този период. Позволете ми да пуша наргиле или да купувам електронна цигара за ден ми помага да се откажа от пушенето. В проучване със 700 пациенти те установяват, че електронните цигари не са помогнали за спирането на пушенето. Не помага да се откажете от пушенето. Всъщност електронните цигари учат хората, които никога не са пушили, да пушат със скорост 1 трета на техния пазар. С други думи, пушачите не се връщат и не пушат, а някои от хората, които никога не са се занимавали с пушене, използват електронни цигари с потенциал от една трета от любопитство “, каза той.

Източник: Информационна Агенция Хибя /Hibya Haber Ajansı/


Hibya Haber AjansıHiç yorum yok:

Yorum Gönder