İller

11 Şubat 2021 Perşembe

Hisse piyasalarında alım iştahı zayıflarken, risk iştahı gücünü koruyor


Piyasa Gündemi

Vaka artış hızındaki yavaşlama ve ABD’deki teşvik paketine ilişkin beklentiler küresel risk iştahının genel olarak gücünü korumasına katkı sağlıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler konusunda ABD'nin duruşunun değişmediğini belirtirken, ilerleyen süreçte konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenecektir. Risk iştahındaki toparlanma ve TCMB’nin güçlü mesajları TL varlıkları desteklemeye devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Teşvik paketi beklentileri ve vaka artışındaki yavaşlamanın etkisiyle yükselişlerin takip edildiği hisse piyasalarında son günlerde alım iştahı bir miktar ivme kaybettiği görülüyor. BIST-100 Endeksi bankacılık sektöründeki satışların etkisiyle kazançlarını geri vererek günü %0,10’luk düşüşle 1.545,59 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Birçok piyasanın kapalı olduğu Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,02 – 7,03 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,03’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Hisse senedi endekslerinde bu hafta küresel ölçüde sıkışık, kararsız bir tablo ön plana çıktı. Endeksler yukarılarda tutunmaya çalışsalar da son günlerde genel olarak momentumun zayıfladığını söylemek mümkün. BIST 100 Endeksi de küreseldeki bu genel görünüme ayak uydurmuş durumda. Endeks son günlerde bahsettiğimiz ilk direnç olan 1.550 üzerinde kapanış yapmakta zorlanırken, aşağıda da izlediğimiz ilk önemli destek olan 1.524 altında kapanış görmedik. Bugün haftalık kapanış için de bu seviyeleri takip ediyor olacağız. Bahsettiğimiz bu iki seviyeden birinin geçilmesi, kırılma yönündeki hareketin sertleşmesine neden olabilir. Yukarıda 1.550 üzerinde tarihi zirvenin bulunduğu 1.582, aşağıda ise 1.524 altında trend desteği olarak 1.490 kritik seviyeler olacak.  

Kaynak Gedik Yatirim
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder