İller

6 Şubat 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu, Çiğli tramvay temel atma töreninde konuştu


Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

1 milyar 70 milyon avroluk bir borç alındı ama bunun 4 yılı ödemesiz oldukça iyi koşullarda ve 12 yılda ödenecek.

Belediye Başkanın sözleşmeye koyduğu bir hüküm var; özellikle üniversitelerden yeni mezun olan ya da mezun olup da işsiz olan mühendisler için son derece önemli bir fırsat. İlk kez okuldan mezun olan yeni mühendisleri projede çalıştıracaklar bu da bu ihalenin şartlarında biri.

Bunlar 19 yılın sonunda Londra'daki bir avuç tefeciye dünyanın faizini ödüyorlar. Dünyanın faizini en yüksek paraları olarak oralara gidiyor ya faiz yükseliyor ya döviz yükseliyor. Döviz faiz endeksi bir politika ile bir ülke yönetemezsiniz. Ülkeyi yönetmenin temel ekseni yatırımdır istihdamıdır ve üretimdir bunlar olursa işsizlik sorununu da çözersiniz.

Türkiye'nin en temel sorunlarından birisi işsizliktir. Kiminle muhatap olsanız ailesinde mutlaka bir işsiz var. Üniversiteden mezun işsiz, olacak şey değil 10 milyonu aşkın işsiz var.

Türkiye'yi belediyelerimizden başlayarak inşa etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim belediyelerimiz getireceğiniz öngördüğümüz yeni siyasetin öncüleridir, koçbaşı onlar. Onlar çalışacak ve bütün Türkiye görecek belediye bunu yapıyorsa demek ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda çok daha fazlasını yapacaktır.

On binlerce öğrenciye tablet dağıtıldı. On binlerce öğrenciye binlerce çocuğun ilk internetten yararlanmaları için imkanlar sağlandı. Daha da önemlisi hala 21. yüzyılın Türkiye'sinde birleştirilmiş sınıflar var. Yani aynı odada 1. 2. ve 3. sınıf öğrenciler bir arada okuyorlar aynı öğretmen 1. 2 ve 3. sınıf çocuklarımızı aynı yerde okutuyor.

Dedik ki 11 Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın olduğu yerlerde bize Milli Emlak Haritasını gösterin biz size okul yapacağız. Gençlik yapacağız size teslim edeceğiz. Bizim çocuklarımız güzel okullarda okusunlar devletin yapamadığını iktidarın yapamadığını 11 büyük kentte Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapmaya talip olduk ve yine İzmir'den aynı çağrıyı tekrar yapıyoruz.

Biz yaparız, biz yaparız çünkü biz her kuruşun hesabını veririz köşeyi dönmek için değil biz siyaseti halk için yaparız. Siyaseti zenginleşme aracı olarak görmeyiz. Onlar siyaseti zenginleşme aracı olarak görenlerle, bizim onlarla siyahla beyaz kadar farkımız vardır.

Cumhuriyet Halk Partili belediyelere halkın güveni var. Halk belediyeye yardım yapmak istiyordu yardım yapalım siz de ihtiyaç sahiplerine ulaştırın dediler. Belediye hesaplarına yatırılan paralara el koydular vermediler. Bütün CHP'li belediyeler başarısız olsun diye.

Belediye Başkanı arkadaşlar başını söyledim önünüze engeller çıkarılır bundan sonra da çıkarılacak hiçbir belediye başkanının şikayet etmeye hakkı yoktur dedim şikayet etmeyeceksiniz engel varsa engelli açacaksınız

Ne yaptılar banka hesaplarına el koydular. Vatandaşı fakire fukaraya ihtiyaç sahiplerine yardım için verdikleri paralara el koydular. Ne yaptık biz askıda fatura dedik vatandaşa fakirin fukaranın elektrik borcu var, doğalgaz borcu var, su borcu var ödeyeceksin herkes ödemeye başladı. On binlerce kişinin elektrik su doğalgaz masrafları ödendi.

Demek ki hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın aşmasını bileceğiz. Bu arada bakkal borcu olanlar vardı onlar da ödendi.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olmasak çok daha büyük olaylar çıkardı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ihtiyaç sahibi milyonlarca aileye yardım yaptılar


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder