İller

5 Ağustos 2021 Perşembe

Aşı Sistemindeki Sorunlar Sürüyor !

İzmir Tabip Odası yetkilileri, aşılama yaşanan sistemsel sorunlar nedeniyle, sağlık çalışanları ve vatandaşlar her geçen gün karşı karşıya gelmeye devam ettiğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamada, “4 Ağustos 2021 tarihinde Buca 20 Nolu ASM’de yaşanan şiddet olayından sonra, bugün de Çiğli 5 Nolu  Guzeltepe ASM’de, bir hemşire arkadaşımız sözel şiddete uğramıştır. Aşı için ASM’ye başvuran kişinin randevusunun ileri tarihli olması nedeniyle sistem aşı uygulamasına izin vermemiştir. Sistemin aşı uygulamasına izin vermemesi üzerine, kişi, görevli hemşireye ağır küfürler ederek ASM’de kargaşa çıkarmış ve hizmetlerin aksamına neden olmuştur. Olayın ardından beyaz kod verilmiş ve adli süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi, “İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, ASM’de görevli meslektaşımız ve hemşire ile görüşmüş, geçmiş olsun dileklerimizi ve desteğimizi iletmiştir. Oda avukatımız Mithat Kara, hukuki süreç konusunda bilgi paylaşımı ve yönlendirme yapmıştır.   Sağlık çalışanları, aşılamada yaşanan sorunların sorumlusu değildir. Aşılama konusunda yaşanan sistemsel sorunların ivedilikle çözülmesi, sağlık otoritesi tarafından halkın doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir. Sistem kaynaklı sorunlar, sağlık çalışanlarına şiddet olarak geri dönmektedir.  Şiddete alışmayacağız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz. Şiddete karşı her türlü mücadelemiz devam edecektir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder