İller

8 Aralık 2019 Pazar

ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,80 üzerinde

 

PİYASANIN ROTASI

Merkez Bankaları Voltran’ı Oluşturuyor…

ABD – Çin ticaret anlaşmasında yeni haber akışı olmazken, durumun iyi gittiği şeklinde durumu kurtarıcı açıklamalara karşı piyasa katılımcıları şüphe ile bakmaktadır. Fakat bu şüpheye rağmen halen iyimserlik ön planda olurken varlık fiyatlarında yukarı yönlü hareket davranışı öne çıkmaktadır. Faz 1 için anlaşma yerinin açıklanmaması ve beklenti yönetimi ötesine geçemeyen aksiyonlar işin daha uzayacağını göstermektedir. Durumu analiz etmek için Trump’ın açıklamaları dışında bir girdi bulunmazken, haber temalı kısa süreli taktik uygulamak daha etkin olabilir. Ana stratejinin belirlenmesi oldukça güç olarak maalesef devam etmektedir.

Risk algısında iyimserlik devam ederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,80 üzerinde kalıcılık ile %1,8381 seviyesinde bulunmaktadır. S&P500 endeksi ise 3100 seviyesi üzerinde 3141 seviyesinde dengelenmektedir.

Yeni haftaya Merkez Bankaları damga vuracakken, İngiltere genel seçimlerini takip edeceğiz.

İngiltere’de devam eden BREXIT çıkmazı siyasi dengeleri alt üst ederken, 12 Aralık Perşembe günü yapılacak genel seçimlerde Muhafazakârlar anketlere göre önde sürdürmektedir.

Merkez Bankalarına ilişkin beklentilerimiz;

  • Fed : Faiz kararında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Powell’ın veri odaklı bekle-gör para politikası stratejisinin devam etmesini bekliyoruz.
  • ECB : Yeni Başkan Lagarde’nin piyasalara karşı vereceği ilk faiz kararı sınavında herhangi bir değişiklik beklemezken, yapacağı basın toplantısında yeni döneme ilişkin daha dişe dokunur para politikası sinyallerinin gelmesini bekliyoruz.
  • TCMB : Merkez’in indirim döngüsüne devam ederek, Aralık toplantısında 200 baz puan faiz indirimine gitmesini bekliyoruz.

TCMB, krediler desteklemek adına, zorunlu karşılıklar tebliğinde değişikliğe gitti. Yıllık kredi büyüme oranı %15 seviyesi referans alınarak yapılan değişikliğe ulaşmak için tıklayınız.

Borsa İstanbul 100 endeksi iyimser fiyatlama davranışına devam ederken, 109bin seviyesinde dengelenmektedir. Endeks için yeni yukarı yönlü hareket için 110000 seviyesinin aşılması ve üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.  Yukarı yönlü hareket durumunda 109000 seviyesi üzerinde 109250 – 109500 – 109850 – 110100 ve 110350 direnç seviyeleri gündeme gelebilir. Aşağı yönde ise 108000 seviyesi altında 107850 – 107500 – 107350 desteklerine doğru hareketlenme beklenebilir.

Kaynak: GCM Menkul
Hibya Haber Ajansı

 

 

BİLGİLENDİRME:

İlgili sayfada yer alan ekonomik takvim içeriği, güvenilir yurt dışı haber ve veri sağlayıcılardan temin edilmektedir. Ekonomik takvim içeriğinde yer alan haberler, haberlerin açıklanma tarihi ve zamanı, önceki, beklenti ve açıklanan rakamlarda gerçekleştirilecek olası değişiklikler, veri sağlayıcı kurumlar tarafından yapılmaktadır. Benzeri durumlardan kaynaklanacak olası değişimlerden GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu tutulamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder