İller

6 Aralık 2019 Cuma

Piyasalar Merkez Bankaları Kararlarına Odaklandı…

TCMB faiz patikasında değişikliğe gidecek mi? Son üç toplantısında 1000 baz puan indirime giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gerçekleştireceği yılın son toplantısında politika faiz oranında piyasa beklentisi tekrar bir faiz indirimine gideceği yönünde. Özellikle, son dönemde ekonomik verilerde yaşanan toparlanma eğilimi ve enflasyonun bankanın yılsonu hedefi olan yüzde 12,00 düzeyinde gerçekleşebileceğine dair artan beklentiler bankanın faiz politikası açısından elini kuvvetlendirmeye devam ediyor. Piyasa beklentisi bankanın 150 baz puan indirime gideceği yönünde şekillenirken kurum beklentimiz 125 baz puan olarak sürdürüyoruz. (12 Aralık) FED toplantısı global piyasaların odağında... Yıl içerisinde ABD Başkanı Trump’ın sert eleştirilerine maruz kalan ve piyasa ile ayrışan FED’in son toplantısında nasıl bir adım atacağı merak konusu. Özellikle, son üç toplantıda faiz koridorunda döngüsel olarak ayarlamalara giden bankanın, başkan Powell ve bazı yerel fed başkanlarının açıklamaları sonrasında Aralık ayı toplantısına ilişkin faiz politikasında beklentiler bankanın değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Diğer taraftan, toplantı sonrası yayımlanacak karar metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları global piyasalarda oynaklığın artmasına neden olabilir. (10-11 Aralık)

ECB Başkanı Lagarde’nin Açıklamaları takibimizde olacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) gerçekleştireceği toplantısı ve toplantı sonrası Basın açıklaması başta Euro varlıklar olmak üzere küresel piyasalarda voltilitenin artmasına neden olabilir. Ekim ayında toplantıda faizlerde değişikliğe gitmeyen bankanın yılın son toplantısında piyasa beklentilerinde bu oranları koruması bekleniyor. Toplantı sonrası yayımlanacak karar metni ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamalar piyasalar açısından önemle izlenecek. (12 Aralık)

Haftanın Diğer Önemli Gündem Maddeleri

Yurtiçinde Cari Denge (11 Aralık) ve Sanayi Üretimi (13 Aralık) verileri açıklanacak. Cari Denge tarafında genel piyasa beklentisi fazla verileceği ve Sanayi Üretimi datasında genişlemenin devam edeceği yönünde şekilleniyor. Ayrıca, hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirmesi bekleniyor.

İngiltere’de yoğun bir hafta takip edilecek…

İngiltere’de başta büyüme, sanayi ve imalat üretimi verileri ön plana çıkıyor. (10 Aralık) İngiltere'de 12 Aralık tarihinde yapılacak Genel Seçimler ve seçim sonuçları sonrasında Brexit sürecine dair gelişmeler ve açıklamalar takibimizde olacak. İki gün sürecek AB Liderler Zirvesi Başlıyor...(12 Aralık)

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder