İller

1 Ocak 2020 Çarşamba

2020’nin ilk günlerine piyasalar yoğun gündemle başlıyor


Yılın son işlem gününü kayıpla tamamlayan endeks yılın ilk günlerine önemli veri akışları ile başlıyor. Salı günü 115 Bin seviyesinin üzerine çıkarak 1.5 yılın en yükseğine ulaşan BIST100 günüde %0.29 aşağıda 114.424 ile tamamladı. Kur cephesinde ise 5.90-5.95 aralığındaki fiyat hareketi devam ediyor. Ara ara bandın yukarısına doğru ihlaller olmasına karşın sakin seyrini koruyor. Bugün içeride yurtiçi piyasalarda aralık ayı imalat PMI verisi, yurtdışında ise Trump’ın azil süreci ile diğer ikincil düzey veriler ön planda olacak.

Yurtdışı borsalar ise ticaret anlaşmasının iyimser açıklamalarından destek bulsa da odak noktasında hafta sonu yapılacak ziyaret var. İmza sürecinin kesinlik kazanması anlaşmanın detaylarının paylaşılması halinde risk iştahının artacağı bir tablo önümüzdeki günlerde kendisini gösterebilir. Bu durum ons altın için negatif olabilir. Bu nedenle haber başlıkları yakından takip edilecek.

Manşette Öne Çıkanlar

  • Libya tezkeresi bugün saat 14:00’da mecliste görüşülerek karara bağlanacak.
  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün saat 10.30'da Çanakkale'de, 15.30'da Tekirdağ'da iş insanları ile bir araya gelecek.
  • TCMB Temerrüt faizini %15’e indirdi.
  • Çin MB'den zorunlu karşılık oranı 6 Ocak'tan geçerli olmak üzere 50 baz puan düşürüldü. Buna göre büyük bankalar için zorunlu karşılık oranı %12,50'ye inecek.
  • Borsa İstanbul’da bugün yatay pozitif açılış bekleniyor.

Basında Öne Çıkan Şirket Haberler

Aselsan'ın Konyalı 24 girişimci ile birlikte kurduğu Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş., 633,1 milyon TL tutarlı yatırım için teşvik  belgesi aldı.

A1 Capital Günlük Bülten

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder