İller

9 Ocak 2020 Perşembe

Eurotahvil piyasaları


ABD hazine tahvilleri oldukça hareketli bir seans geçirdi, dün 1,70% getiri seviyesine daralan on yıl vadeli kıymet bugün 1,87% seviyesinde açılış yaparken ABD açılış sonrası 1,90% seviyesine kadar genişledi. Hazine’nin otuz yıl vadede $16 milyarlık ihracına gelen güçlü talebin ardından on yıl vadeli kıymetlerde de alım olurken getiriler 1,85% seviyesinde günü noktaladı. Kısa tarafta ise alımlar daha hafif olurken 2-10 yıl vade makası düne göre iki baz puan azalarak 27 oldu.

Türk hazine ve şirket eurotahvillerinde de oldukça güçlü bir seans geride kaldı. ABD-İran arası tansiyonun hafiflemesi sonrası TL’nin de güçlü performans sergilemesi ve hem yerli hem yabancı yatırımcının talebi getirilerin daralmasında etkili oldu. On yıl vadeli hazine kıymeti son iki günde yedi baz puan daralarak 5,94%’ye çekilirken, uzun tarafta satıcıların olması pozitif hareketi sınırladı. Beş yıllık ülke risk primi seans sonunda 272 baz puana gerilerken Ağustos 2018’de yaşanan kriz öncesi görülen seviyelere çekildi.

Şirket kıymetleri dün olduğu gibi bugün de tek yönlü işlem gördü. Güçlü alım talebine karşılık sınırlı miktarda kıymette satıcıların olması fiyatların gün genelinde yukarı seyir sürdürmesinde en etkili neden oldu. İş Bankası 2021 vadeli kıymet 3,80% getirinin altına daralırken, 2022 vade sermaye benzeri kıymette getiriler 5,50% seviyesine daraldı. Uzun vade sermaye benzeri tarafta yine satıcının olmaması nedeniyle fiyatlar yükselişini sürdürürken Akbank 2028 vade kıymet 6,39% getiri sundu.


Kaynak:İs Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder