İller

7 Ocak 2020 Salı

İran'ın olası karşı hamleleri başladı


 

ABD

“ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi”

Cuma günü açıklanacak istihdam rakamları öncesi öne çıkması beklenen verilerden biri de hafta ortasında açıklanacak ADP tarım dışı istihdam değişimi olacak. Veri Haziran ayından bu yana 200 bin barajı üzerine artışı işaret edemedi. Kasım ayına ilişkin veri 67 bin olarak açıklanmıştı.

PİYASANIN ROTASI

İran Karşı Hamlelere Başladı…

ABD – İran geriliminde sıra İran’da olurken, karşı misilleme devreye girmiştir. İran, Irak’ta bulunan 2 ABD üssüne roket saldırısı düzenlemiştir. Saldırı sonrasında ABD tarafında Kongre bilgilendirildi ve Başkan Trump ulusal güvenlik konseyini topladı. Pentagon ise ABD askerlerini korumak için gerekenin yapılacağını açıklarken, Trump her şey yolunda Dünya’nın en güçlü ordusuna sahibiz açıklamasında bulundu. Tüm bunların neticesinde jeopolitik risk temasında riskten kaçış modu ile altın 1611 yüksek seviyesini gördü ve ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,70 düşük seviyesine kadar geri çekilmiştir. Mevcut durumda 10 yıllık faiz %1,7846 seviyesinde dengelenirken, altın 1592 seviyesinde bulunmaktadır.

Bu noktadan sonra İran’ın hamlesine karşı ABD’nin ne yapacağı ve İran’ın 13 senaryosunun başlangıç aşaması gündemi oluşturacaktır. Fakat olay risklerinin kısa sürede geçmesi oldukça zor gözükmektedir.

ABD – İran gündemi dışında bugün ABD tarafında ADP istihdam verisini takip edeceğiz.



Kaynak:GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder