İller

9 Ocak 2020 Perşembe

Piyasalarda bugün


Ne Oldu?

Libya'nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in ateşkes çağrısını reddetti

Temsilciler Meclisinden Trump'ın İran'a yönelik yetkilerini kısıtlayan tasarıya onay geldi.

Trump, Ukrayna uçağının İran'ın hatası ile düşmüş olabileceğini öne sürdü.

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasını düzenleyen Brexit yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki üslere düzenlediği saldırıların ardından İran'a yeni ve daha ağır yaptırımlar getirdiklerini açıkladı.

Trump: Çin ile ticaret anlaşması 15 Ocak'tan kısa süre sonra da imzalanabilir. 2 ticaret anlaşması Kasım sonrasında tamamlanmasını bekleyebilirim.

Irak’ta Amerikan hava kuvetlerinin konuşlandığı Balad üstüne roket düştü.

Arjantin Merkez Bankası, dün gece yaptığı toplantıda gösterge faiz oranını 300 baz puan düşürerek %55'ten %52'ye indirdi.

Ne Olacak?

İçeride önemli bir veri Ekim ayı İşsizlik Oranı ile TCMB Beklenti Anketi açıklanacakken, ABD’de ise Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

AB Dışişleri Bakanları ABD ile İran arasında tırmanan krizi görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanıyor.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, 11 Ocak Cumartesi günü Türkiye'yi ziyaret edecek

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

 

İnfo Yatırım Günlük Bülten

 

BİST100 endeksinde hafif yukarı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD ile İran arasındaki gerilim ile artan küresel risklerin etkisine giren BİST100 endeksi 2020 yılına kar satışlarıyla başlamıştı. Önce ABD tarafından Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ardından İran’ın ABD Üslerine roketli saldırı düzenlemesi Borsalarda endişe yarattı. Ancak Trump’ın yaptığı ‘’Savaş istemiyoruz.’’ açıklamasıyla piyasalar savaş korkusunu atlatmış gibi göründü. Bu ılımlı konuşma ile birlikte gelen iyimser hava, geçtiğimiz işlem gününe BİST100 endeksinin %2,09 oranında yükselişle 5.114 puan artış ile 115.236 seviyesinden başlamasına sebep oldu. Banka hisselerine gelen alımlar, ABD Başkanı Trump’ın yapıcı açıklamaları, Dolar/TL’nin 5,88 seviyelerine gerilemesiyle endeks günü %4,53 artışla 117.990 seviyesinden kapattı. Endeksi rekor kırmasında bankacılık hisselerinin %6,75 artması en önemli etmen oldu. Bugün içeride Ekim ayı İşsizlik Oranı, ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak. Pozitif havanın devam etmesi durumunda direnç seviyemiz 2019’un son günlerinde de beklediğimiz gibi 120.000 olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder