İller

8 Ocak 2020 Çarşamba

Trump’ın ılımlı açıklamaları piyasaları destekledi


Dün akşam saatlerinde basına açıklamada bulunan ABD Başkanı D.Trump, İran konususunda daha yumuşak tutum ve iyi niyetli çerçeve izleyen mesajları piyasaları destekledi. Açıklamaların ardından, ons altın 1550$ seviyesine kadar, petrol fiyatları ise %3’ü aşan kayıplar yaşadı. ABD endeksleri ise bu haberin ardından günü artıda tamamladı. Tek taraflı yapılan bir açıklama olmakla birlikte, İran kanadından gelen bir mesaj henüz yok. Orta Doğu’da tansiyon tam anlamıyla düşmemişken, olası haber akışlarına karşı temkinli olmakta fayda var.

Yurtiçi piyasalar ise dün güne negatif başlayıp günü bankacılık endeksinin %2’yi aşan pozitif hareketi ile artıda tamamladı. Endeks günü %0.25 yukarıda 112.876 puandan kapattı. Dolar/TL kuru ise akşam saatlerinde gelen açıklamalar ile 5.90’a kadar geri çekildi. Anlık olarak 5.91 çevresinde şekilleniyor. Teknik olarak kurun düşüşünü sürdürebilmesi adına 5.90 altında kalması önemli. Diğer yandan bugün veri akışı içeride ve dışarıda sakin olacak. Haber başlıkları yakından izlenecek.

Trump’ın ılımlı açıklamaları piyasaları destekledi...

Manşette Öne Çıkanlar

ABD ADP Özel sektör istihdam değişimi aralık ayında 202 kişi arttı. Beklenti 160K seviyesindeydi. Bir önceki aya ait veri ise 67K’dan 124K seviyesine revize edildi.

Çin’de aralık ayında TÜFE yıllık bazda %4,5 oranında artış kaydetti.

Dünya Bankası, Türk ekonomisi için 2019 yılı GSYH büyüme tahminini  %-1,0'dan %0,0'a yükseltti.

Temsilciler Meclisi, Kongre onay verinceye kadar Amerikan güçlerinin İran'la savaşa girmesini engellemek amacıyla hazırlanan tasarıyı bugün oylamaya hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün saat 10.30'da Sivas, 16.30'da Tokat'ta iş dünyası ile bir araya gelecek.

ABD Başkanı D. Trump, İran'la yeni anlaşma yapılmalı, dünya daha barışçıl olmalı açıklamalarında bulundu.

Borsa İstanbul'da bugün pozitif açılış bekleniyor.

Basında Öne Çıkan Şirket Haberleri…

*SASA, 2020 yılı içerisinde 1.4 milyon ton/yıl kapasite hedefi doğrultusunda poy-tektürize ve PET resin yatırımları inşaat ve montaj çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

*Türk Hava Yolları büyüme stratejileri kapsamında 2020 yaz tarifesi itibariyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan AnadoluJet markası ile dış hat seferlere başlama kararı aldı.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder