İller

5 Mart 2020 Perşembe

Konya Milletvekili Orhan Erdem'den TÜRKSOY'a Ziyaret


Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Ak Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu beraberindeki heyet ile birlikte Türk Dünyasının Kültürel çatısı ve UNESCO'su Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'na (TÜRKSOY) 05.03.2020 tarihinde resmî bir ziyarette bulundular.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın Büyükelçi Prof. Düsen Kaseinov'un makamında gerçekleşen ziyaret kapsamında TÜRKSOY Teşkilatı ile Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi'nin Uluslararası Nasrettin Hoca Şenliği ve kültürel konularda ortaklaşa yapılabilecek işbirliği konuları ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da telefonla katıldığı istişare ve görüşmede kültürel projelerde işbirliği hakkında görüş teatisinde bulunuldu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov'un geçmiş yıllarda Konya ile sürdürülen olumlu ilişkilerin devamından duyulacak memnuniyeti dile getirdiği görüşmeye TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Çakıcı'da eşlik etti.

TÜRKSOY Genel Sekreterliği Binasının, sanatsal sergilerin heyet tarafından görülmesi, TÜRKSOY yayınları hakkında ziyaretçilerin bilgilendirilmesi akabinde TÜRKSOY tanıtım filmi izlenerek toplu anı fotoğrafı çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder