İller

6 Mayıs 2020 Çarşamba

USD/JPY analizi


USD/JPY paritesi, üst üste dördüncü işlem gününde de baskı altında kalmayı sürdürdü. ABD ve Çin arasındaki virüs gelişmeleri ile artan gerilim, Japon Yeni’nin güvenli liman görünümüne imkan veriyor. USDJPY PariteSSİ, ABD Dolarının talep bulması ve piyasalardaki iyimser hissiyattan nispeten etkilenmemiş görünüyor.

Dolar, önceki işlem gününde Japon Yeni karşısında zayıf görünümünü korurken, USDJPY paritesi, dün 106.00 bölgesi altına doğru yedi haftanın en düşük seviyelerine doğru düşüşüne devam etti. Dünyanın bazı bölgelerinde ekonomilerin yeniden açılmasına dair oluşan iyimserliğe rağmen yatırımcılar koronavirüs salgınının ikinci dalgası ve kötüleşen ABD-Çin ilişkilerine dair endişelerle ihtiyatlı kalmayı sürdürüyor.

Bu gelişmeler ışığında USDJPY paritesinde zayıf görünümün güvenli varlıklara olan ilgiyle devam etmesi mümkün görünüyor.

Teknik olarak incelediğimizde, USD/JPY paritesinin 106,00 seviyesinde destek bulmaya çalıştığı gözlendi. 106,00 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece tepki hareketlerinin gelmesi durumunda sırası ile 106,45, 106.80 trend direnci ve aşılabilirse 107.10 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleri olacak. Gelebilecek olası satışlar ile paritedeki eğilimin 106.00 altında aşağı yönlü olması durumunda ise 105,60 ve 105.20 destek seviyeleri yeni hedefler olacaktır.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder