İller

18 Ağustos 2020 Salı

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları


18 Ağustos Salı günü ABD piyasaları güne pozitif açılışla başladı. Konut başlangıçları ve inşaat izinlerinin beklentilerin üzerinde açıklanması piyasadaki pozitif havaya katkı sağladı. Ancak seans açılışını takiben izlenen kısa süreli ve sert düşüş dikkat çekti. Seansın kalanında toparlanan endekslerde teknoloji hisseleri öne çıktı. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle sektör hisselerinde gerileme dikkat çekti. Dow Jones 66 puan gerileyerek 27778 seviyesinden, S&P 500 endeksi 7 puan değer kazancıyla 3389 seviyesinden ve Nasdaq 81 puan yükselerek 11210 puandan günü sonlandırdı. S&P 500 endeksi kapanış bazında 19 Şubat’taki rekoru kırarak tarihi en yüksek kapanışı gerçekleştirmiş oldu. Nasdaq da tekrar rekor tazeledi.

Dow Jones endeksinde enerji sektörü %2,5 değer kaybıyla endeksi aşağı çeken sektör oldu. Finans sektöründe de %1 değer kaybı izlendi. Pozitif kapanış yapmayı başaran sektörler ise ham madde ve bilgi teknolojileri oldu. Nike, Apple ve McDonald’s %1 civarı primlerle en çok kazandıran hisseler olarak izlendi. Chevron, JP Morgan, United Health, Home Depot ve Raytheon en çok gerileyen hisseler oldu. S&P 500 endeksinde ise lüks tüketim ve telekom sektörleri %1’in üzerinde primlerle öne çıktı. Enerji ve finans sektörleri en çok kaybettiren sektörler olarak izlendi. Amazon, Alphabet ve Adobe en çok değer kazanan hisseler arasında yer aldı.

Avrupa piyasaları negatif açılış sonrası toparlandı ancak primlerini korumakta başarılı olamadı. S&P 500 endeksinde gün içi zirvenin test edilmesini takip gelen kar realizasyonu Avrupa endekslerine de satış getirdi. Kapanışta ana endekslerde %0,5 civarı değer kayıpları görüldü. Fransa CAC 40 endeksinde 50 günlük ortalama altında kapanış dikkat çekti. DAX endeksinde temel tüketim ve finans sektörleri çok az primle kapanış yaparken diğer tüm sektörlerde negatif kapanış görüldü. En çok değer kaybeden sektörler telekom ve alt yapı sektörleri oldu. Wirecard %6,2 primle dikkat çekti. MTU, Beiersdorf, E.ON ve Deutsche Telekom %1’in üzerinde değer kayıplarıyla en çok gerileyen hisseler oldu. İngiltere FTSE 100 endeksinde emlak, alt yapı, enerji ve telekom sektörleri en çok değer kaybeden sektörler oldu.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder