İller

25 Ağustos 2020 Salı

ABD, Laura kasırgasıyla mücadeleye hazırlanıyor


ABD’nin güneyine doğru bir kasırga ilerliyor ve bu kasırganın tam Perşembe gününden itibaren etkili olacağı tahmin ediliyor. Şimdiden ABD’nin güneyinde sert fırtınaların da başladığı bildiriliyor. Kasırganın enerji üretimine kısa süreliğine de olsa negatif yansıması öngörülüyor. ABD tarihinde daha önce kasırgalar sebebiyle petrol üretiminin geçici de olsa azaldığı görülmüştü.

Ham Petrol ve Brent Petrol’de kasırganın yaratacağı olası olumsuz tablo sebebiyle hafif yükselişler görülüyor.

ABD’de Polis Şiddeti Yeniden Patlak Verdi…

ABD’nin Wisconsin eyaletinde, bir polis grubunun Amerikalı Jacob Blake’i çocukları önünde arkadan 7 el ateş ederek vurması  eyalet bazında sert protestolara sebep oluyor. Hatırlayacağınız üzere Haziran ayı başında George Floyd, polis tarafından sokak ortasında boğularak öldürülmüştü ve ülke çapında büyük eylemler gerçekleşmişti.

Bu üzücü durumun üzerinden çok geçmeden bu sefer Blake’in öldürülmesi Wisconsin eyaletinde sert eylemleri yeniden başlattı.

SP500 ve Nasdaq Vadelileri Yeni Rekor Kırdı…

ABD vadeli borsa endeksleri olumlu performans sergilemeye devam ediyor. Ardı ardına rekor tazeleyen SP500 ve Nasdaq vadeli endeksleri dün de rekor tazeledi. SP500 vadelisi 3448.75 puan ve Nasdaq vadelisi ise 11742.25 puanı gördü. Dow Jones endeksi ise bu iki endekste şimdilik tam olarak eşlik edemiyor.

Covid-19 Salgını Dünya Genelinde 24 Milyon’u Geçti…

Covid-19 pandemisi dünya genelinde hız kesmeden devam ediyor. En başından bu güne görülen vaka sayısı resmi rakamlara 24 Milyon’u geçmiş durumda. Hayatını kaybeden kişi sayısı da 823.500 civarında.

Günlük vakalar uzun bir süredir 200.000’in üzerinde gerçekleşirken, turizm sezonu ve ülkelerin normalleşme adımları sebebiyle vaka sayısı azalan ülkelerde de yeniden yüksek günlük vakalar çıkmaya başladı.

Veri Ajandası:

*15:30 | ABD – Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri
*17:30 | ABD – Ham Petrol Stokları

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder