İller

23 Ağustos 2020 Pazar

Jackson Hole görüşmeleri bu hafta başlıyor


Her yıl Ağustos sonunda düzenlenen Jackson Hole sempozyumu, bu sene Covid-19 pandemisi sebebiyle sanal toplantılar ile gerçekleşecek. Kansas Merkez Bankası’nın organize edeceği bu toplantı 27-28 Ağustos tarihleri arasında olacak. Bu senenin teması “Önümüzdeki On Yılı Gezmek: Para Politikası İçin Çıkarımlar”

Jackson Hole’un en önemli bölümü kuşkusuz FED Başkanı Powell’ın konuşma bölümü olacaktır. FED’in gelecek için para politikasındaki hedefleri, TÜFE oranlarının geleceği, ABD 10 yıllık getiri oranının akıbeti, hızlı değer kaybeden USD’nin durumu, olası güvercin duruşun devam edip etmeyeceği, yeni mali teşvik paketinin kongredeki durumu vb bir çok konu hakkında görüş alınması öngörülüyor.

FED Başkanı Powell’ın konuşması 27 Ağustos tarihinde saat 16:10’da gerçekleşecek.

SP500 Vadelisi Rekor Tazeledi…

Bir süredir adım adım yükselen SP500 vadeli endeksinde son görülen rekor 20 Şubat 2020 tarihinde 3397.5 seviyesiydi. Bu gece itibariyle endekste 3400.5 seviyesi görüldü. Ekonominin dipten toparlanmaya başlaması, Cuma günü gelen imalat ve hizmet PMI endekslerinin 50 seviyesi üzerinde (pozitif bölgede) kalmasıyla birlikte rekor seviye de adım adım gelmiş oldu.

Yeni Zelanda Karantina Sürecini Uzatıyor…

Dünyanın tam tersine Covid-19 ile mücadele etmeyi başarabilmiş olan Yeni Zelanda’da en ufak vaka artışında bile karantina önlemleri alınıyor. Vaka sayıları hemen hemen 5’i geçmeyen ülkede son 13 Ağustos tarihinden bu yana vaka sayıları 10’u geçince karantina önlemleri alınmaya başladı. Vaka sayılarının en çok geldiği Auckland’da karantina süreci 30 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder