İller

20 Ağustos 2020 Perşembe

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Tutanaklarda ekonomik toparlanma görünümüne ilişkin belirsizliklerin vurgulanmasıyla ekside kapandı

Dün ABD piyasaları, FOMC toplantı tutanaklarında genişlemeci parasal politikaları devam ettirebilmek için sıradışı yöntemlerin kullanılacağına ilişkin bir işaret taşımamasının etkisiyle satıcılı seyir izledi. Ayrıca dün ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Washington'un Çin'in kapsamlı bir ulusal güvenlik yasası dayatmasının ardından yarı özerk şehirle yapılan üç adet ikili anlaşmayı feshettiğini bildirmesiyle tansiyonun yüksek kaldığı ABD-Çin gerilimi de piyasalardaki negatiflikte etkili oldu. S&P 500 endeksi %0,44 düşüşle 3.374,85 puandan kapanırken, Nasdaq endeksi %0,57 değer kaybıyla 11.146,46 puan seviyesinden günü tamamladı. Dow Jones endeksi de %0,31 düşüşle 27.692,88 puandan kapandı. Hisseler özelinde, dün iPhone üreticisi Apple’ın piyasa değeri 2 trilyon dolara ulaştı. Bu gelişmeyle Apple, iki yıldan biraz uzun bir süre içinde değerini ikiye katladı. 2020'de yaklaşık% 60 değer kazanan Apple hisseleri dün özelinde %1,2 yükselişle 467,97 dolar seviyesine yükseldi.

Avrupa’da fiyatlamalar: S&P 500 endeksindeki rekor denemelerinin desteğiyle alıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasalarında, ABD’de S&P 500 endeksinin yeni rekor yüksek seviyelere yükselmesinin etkisiyle alıcılı seyir izledi. DAX ve CAC 40 endeksleri sırasıyla %0,74 ve %0,79 artışlar kaydederken, FTSE 100 endeksi %0,58 yükseldi. Sektörler cephesinde, telekom sektörü hisseleri %0,9 yükselirken, seyahat sektörü hisseleri %0,6 geriledi.

Asya’da fiyatlamalar: ABD-Çin gerilimi ile satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında satıcılı seyir, artan ABD-Çin gerilimi ile güçlenerek devam ediyor. ABD yönetimi, Hong Kong ile yapılan 3 ikili anlaşmanın "askıya alındığını ya da feshedildiğini" açıklaması sonrasında Hang Seng endeksinde kayıplar %2’yi aşıyor. Nikkei %1 düşüş kaydederken, Shangai endeksi de Çin Merkez Bankası’nın gösterge faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi sonrası %0,90 ekside fiyatlanıyor. KOSPI endeksi ise ülkede vaka artışlarının yükselişini yedinci güne taşıyarak üç haneli seviyelere gelmesinin yarattığı endişelerle %2,90 düşüş kaydediyor.

 

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder