İller

27 Eylül 2020 Pazar

Gloabal piyasaların ajandası bu hafta yoğun


*Global piyasalar bu hafta ekonomik takvimde haftanın son işlem günü Cuma gününde açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ön plana çıkmakta.  ABD’de Tarım Dışı istihdamın eylül ayında 580bin ile  bir önceki dönemin altında artış kaydetmesi bekleniyor. ABD’de hafta içerisinde açıklanacak diğer verilere baktığımızda ise;

*Salı günü Tüketici güveni, Çarşamba günü ADP tarım Dışı İstihdam ve büyüme rakamları, Perşembe günü ise ISM İmalat PMI diğer önemli veriler olarak ön plana çıkmakta. Ayrıca hafta genelinde bir dizi Fed yetkilisinin açıklamaları takip edilecek.

*ABD’de veri takvimi dışında gözler ayrıca  29 Ekimde gerçekleşecek olan Başkan Trump ve Demokrat aday Joe Biden'ın ilk canlı yayın tartışmasında olacak. 

*Avrupa cephesinde ise; haftanın ilk işlem günü ve Çarşamba günü Avrupa Merkez bankası Başkanı Lagarde’ın konuşması, Çarşamba günü ayrıca Almanya istihdam rakamları ve Euro Bölgesi enflasyon rakamları takip edilecek, Perşembe günü ise PMI rakamları ön plana çıkan veriler.


*İngiltere tarafında ise Perşembe günü açıklanacak olan büyüme rakamları izlenecek.

*Yurt içinde ise, gözler bu hafta açıklanacak olan Yeni Ekonomi(YEP) programında olacak. YEP ile 2021-2023 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler belirlenmiş olacak. Genel ekonomik koşulların gerekleri doğrultusunda hazırlıkları yürütülen programda, temel ekonomik büyüklükler yanında, makro politikalar, ilkeler ve hedefler de yer alacak. Ekonomik takvimde ise Bütçe açığı ve İmalat PMI verileri ön plana çıkmakta. 

Günün Ajandası 
11:00   Türkiye Yabancı Turist Girişi (Yıllık) (Ağu) önceki: -85,90%
12:30   Güney Afrika Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Ağu) Beklenti:0,5% Önceki:1,2%         
12:30   Güney Afrika Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Ağu) Beklenti:2,1%  Önceki:1,9%
16:45   Avrupa Merkez bankası  Başkanı Lagarde’ın Konuşması
21:00   Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Mester'ın Konuşması

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder