İller

15 Eylül 2020 Salı

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Verilerle desteklenen toparlanma görünümü ve Fed beklentileri ile alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, beklentiden güçlü gelen New York Empire State İmalat endeksi verisinin ekonomik toparlanma görünümüne yönelik verdiği olumlu sinyallerle alıcılı seyir izledi. Ayrıca bugün sona erecek olan Eylül ayı FOMC toplantısına ilişkin beklentiler de piyasalardaki olumlu atmosferde etkili oldu. Özellikle Senato’da ek teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varılamamış olması, Fed’in parasal destek söylemlerinin önemini artırıyor. Bugün toplantıda dikkatler ileriye dönük beklentilerde ve bilançoya ilişkin düzenlemelerde olacak.Nasdaq endeksi %1,21 artışla 11.190,32 puan seviyesinden tamamlarken, S&P 500 endeksi %0,52 yükseliş ile 3.401,20 puandan kapandı. Dow Jones endeksi ise yatay seyir izleyerek 27.995,60 seviyesinden günü tamamladı.

Avrupa’da fiyatlamalar: Makro verilerle pekişen iyimserlikle artıda kapandı

Dün Avrupa piyasaları, güçlü gelen Çin verilerin yarattığı iyimserliğin Euro Bölgesi ZEW ekonomik hissiyatı verisi ile pekişmesi sonucunda alıcılı seyir görüldü. İngiltere ile AB arasında Brexit sonrası dönem için ticaret anlaşması görüşmelerinin tıkanması ve koronavirüs vakalarında artış rağmen Almanya'da yatırımcı güveni Eylül'de beklenmedik şekilde artış gösterdi. ZEW tarafından hazırlanan yatırımcı güven endeksi Eylül ayında Ağustos ayındaki 71,5 puandan 77,4 puana yükselerek beklentiyi aştı. Ayrıca, bugün sona erecek olan FOMC toplantısına ilişkin öne çıkan güvercin beklentiler de piyasalardaki olumlu atmosferi destekledi. FTSE 100 endeksi %1,32 yükselirken, DAX ve CAC 40 endeksleri sırasıyla %0,18 ve %0,32 artıda kapandı.

Asya’da fiyatlamalar: FOMC toplantısı öncesinde karışık seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, genel olarak karışık seyir izliyor. Nikkei endeksi %0,15 artış kaydederken, Shangai endeksi de %0,24 ekside. Hang Seng endeksi %0,36 düşüş kaydederken, KOSPI endeksi yatay seyir izliyor. S&P ASX 200 endeksi ise %0,90 değer kazanıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder