İller

15 Ekim 2020 Perşembe

BIST-100 pozitif ayrışırken, küresel risk iştahı baskı altında kalıyor


Piyasa Gündemi

Aşı çalışmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılar ve teşvik paketine yönelik belirsizlikler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korurken, ABD kaynaklı haber akışları yakından izlenecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında cumartesi günü Fatih gemisinde Karadeniz gazı ile ilgili açıklama yapacağını ifade ederken, konu ile ilgili gelişmeler yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.  

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
•    15:30 ABD – İhracat/İthalat Fiyat Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı çalışmalarıyla ilgili haber akışları ve teşvik paketi büyüklüğü konusunda uzlaşma sağlanamaması hisse piyasalarında dalgalı ve hafif satıcılı bir seyir yaşanmasına neden oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklaması sonrasında enerji ve petrokimya sektörü öncülüğünde gelen alımlarla BIST-100 Endeksi günü %1,24’lük yükselişle 1.189,29 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,90 – 7,91 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,92’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın BIST-100, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının etkisiyle petrokimya ve enerji sektörü öncülüğündeki alımlarla pozitif ayrıştı. Son günlerde direnç olarak çalışan 1.182 seviyesi dünkü alımlarla aşılırken, endeks günü 1.189 puandan tamamladı. Dünkü açıklamadan destek bulan endeks üzerinde küresel risk iştahındaki seyir ve kur cephesindeki fiyatlamalar etkili olacaktır. Yurt dışında devam eden zayıf seyre bağlı olarak yaşanabilecek geri çekilmelerde 1.182 seviyesi ilk önemli destek olarak karşımıza çıkarken, devamında 1.174 ve 1.160 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Pozitif ayrışmanın devam etmesi halinde ise 1.192 – 1.205 bandı ilk direnç bölgesidir. Bu bölge üzerinde tarihi zirvelere doğru (1.245) bir hareket yaşanabilir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder