İller

4 Ekim 2020 Pazar

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Başkan Trump’ın sağlık durumuna ilişkin endişeler ve salgının kötüleşen durumu nedeniyle satıcılı seyir izledi

Haftanın son işlem gününde ABD piyasaları, Başkan Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası seçimlere ilişkin artan endişeler ve salgının kötüleşen durumu ile volatilitenin yüksek olduğu günde satıcılı seyir izledi. Ancak gün içinde Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi’nin havayolları şirketlerine yönelik yardım paketinin yakın zamanda beklenen büyük mali teşvik paketinin bir parçası olarak açıklanabileceğine yönelik sinyal vermesinin ABD piyasalarının kayıplarını kısmen geri almasında etkili olduğunu belirtmek isteriz. Nasdaq endeksi %2,22 düşüşle 11.075,02 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %0,96 değer kaybıyla 3.348,44 puandan kapandı. Dow Jones endeksi ise %0,48 gerileme ile 27.682,81 puandan günü tamamladı. Sektörler cephesinde, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi’nin açıklamalarının ardından havayolları sektörü hisselerinin artıda kapandığı takip edildi. American Airlines ve United Airlines hisseleri sırasıyla %3,3 ve %2,4 yükseldi. Ayrıca, Cuma günü erken saatlerde Pelosi, Trump'ın hastalığının teşvik görüşmelerinin dinamiğini değiştirdiğini ifade ederken; milletvekillerinin "orta yol" bulacağını ve "bu işi halledeceklerini" de sözlerine ekledi.

Avrupa’da fiyatlamalar: Pelosi’den gelen olumlu açıklamalarla kayıplarını toparladı

Haftanın son işlem gününe satıcılı başlangıç yapan Avrupa piyasaları, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi’den gelen olumlu açıklamaların desteğiyle genel olarak kayıplarını toparladı ve karışık seyirle kapandı. FTSE 100 endeksi %0,39 yükselirken, CAC 40 endeksi %0,02 artıda kapandı. DAX endeksi ise %0,33 düşüş kaydetti.

Asya’da fiyatlamalar: Risk algısındaki güçlenme ile alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasalarında hem Başkan Trump’ın sağlık durumuna ilişkin olumlu haber akışları hem de mali teşvik cephesinde tarafların anlaşmaya varabilecekleri yönündeki beklentilerle alıcılı seyir görülüyor. Nikkei endeksi %1,21 artış kaydederken, KOSPI endeksi %1,23 yukarıda. S&P ASX 200 ve Hang Seng endeksleri de bankacılık hisselerindeki yükselişler öncülüğünde sırasıyla %2,48 ve %1,22 artış kaydediyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder