İller

14 Ekim 2020 Çarşamba

Risk iştahı dün bir miktar baskı altında kalırken, küresel gelişmeler izleniyor


Piyasa Gündemi

İlaç şirketi Johnson&Johnson deneklerden birinde meydana gelen açıklanamayan bir hastalık sebebiyle aşı çalışmalarına ara verdiğini duyurdu. Avrupa’da vaka sayılarındaki artış bölgesel çapta önlemlerinin sıkılaştırılmasına yol açarken, salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü temel risk unsuru olmaya devam ediyor. ABD’deki teşvik paketi görüşmeleri ve seçim sürecine yönelik gelişmeler de piyasaların gündemindeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Johnson&Johnson’ın aşı çalışmalarına ara vermesi dün hisse piyasalarında dalgalı bir görünümün yaşanmasına neden oldu. Avrupa’daki vaka artışları ve salgın kaynaklı endişeler de risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. ABD kaynaklı haber akışları ise yakından izlenmeye devam edilecek. BIST-100 Endeksi günü %0,31’lik düşüşle 1.174,70 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,91 – 7,92 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,93’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel çaptaki gelişme ve haber akışları risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, yurt dışı piyasalarda son günlerin aksine dalgalı ve hafif satıcılı bir görünüm etkili oldu. Gün içerisinde yukarı yönlü denemelerin yaşandığı BIST-100 Endeksi günü sınırlı bir kayıpla 1.174’lü seviyelerden kapattı. Küresel risk iştahındaki seyir ve kur cephesindeki fiyatlamalar endeksin yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir. Endeksteki yükselişlerde 1.182 – 1.192 ve 1.205 seviyeleri kısa vadeli önemli direnç noktalarıdır. 1.205 direncinin aşılması tarihi zirveleri tekrar gündeme getirebilir. Geri çekilmelerde ise 1.166 ile 1.155 seviyeleri kısa vadeli ilk destek seviyeleri olup, bu seviyeler altında 1.141 – 1.135 aralığı güçlü bir destek bölgesi olarak takip edilebilir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder