İller

12 Ekim 2020 Pazartesi

TCMB'nin hamlesi sonrasında BIST-100 endeksi değer kazandı


Piyasa Gündemi

ABD’deki görüşmeleri süren teşvik paketine ilişkin beklentiler küresel risk iştahını desteklerken, konu ile ilgili gelişmeler piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Salgın kaynaklı endişeler ve ABD’deki seçim sürecinin getirdiği belirsizlik ortamı ise aşağı yönlü risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor. Kurlarda son günlerde yaşanan yükselişin ardından TCMB cuma günü swap işlemlerinde kullanılan TL faizini %11,75'e yükseltti. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki salgınının etkilerine karşı hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketine ilişkin beklentiler hisse piyasalarında pozitif görünümün sürmesine katkı sağlıyor. TCMB’nin hamlesi sonrasında kurlarda gözlenen geri çekilmenin etkisiyle BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,32’lik yükselişle 1.165,70 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında Çin öncülüğünde yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,86 – 7,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 7,87’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde kur kaynaklı yükselişler nedeniyle baskı altında kalan BIST-100 Endeksi Cuma günü TCMB’nin hamlesi sonrasında kurlarda yaşanan düşüşe etkisiyle yukarı yönlü bir seyir izledi. Haftayı 1.160 direnci üzerinde 1.165 puandan tamamlayan BIST-100 Endeksi’nde yükselişlerin devamında temmuz ayı içerisinde takip edilen 1.185 – 1.205 bölgesi direnç olarak takip edilebilir. Bu bölgenin aşılması endekste tarihi zirvelere doğru bir hareketi beraberinde getirebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.155 ile 1.141 – 1.135 aralığı destek konumunda bulunmaktadır. Destek bölgesi altında sarkılması endekste teknik satışların hız kazanmasına neden olabilir. Küresel çaptaki gelişmelere ek olarak kur cephesindeki fiyatlamalar endeksin yönü üzerinde belirleyici olacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder