İller

13 Ekim 2020 Salı

Yurt içinde sanayi üretimi, ABD'de TÜFE rakamları takip edilecek


Piyasa Gündemi

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki fikir ayrılıkları sürerken, ABD’deki teşvik paketine ilişkin görüşmelerin devam etmesi risk iştahını genel olarak destekliyor. ABD’deki seçim sürecine ilişkin gelişmeler ve teşvik paketine yönelik görüşmeler yakından takip ediliyor. Vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı endişeler ise aşağı yönlü temel risk unsuru olmaya devam ediyor. Bugün yurt içinde ağustos dönemi sanayi üretim rakamları takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki teşvik paketine yönelik beklentiler küresel hisse piyasalarında olumlu havanın korunmasına katkı sağlıyor. ABD kaynaklı haber akışları gündemin ön sıralarındaki yerini korurken, salgın kaynaklı gelişmeler de piyasaların takibinde yer alıyor. BIST-100 Endeksi pozitif seyrini sürdürerek günü %1,09’luk yükselişle 1.178,35 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,87 – 7,88 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,89’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB’den gelen hamleler kurdaki tansiyonu belirli ölçüde düşürürken, yurt dışında korunan pozitif havanın katkısıyla BIST-100’de yükselişlerin haftanın ilk işlem gününde de devam ettiği görüldü. Alımların genele yayıldığı BIST-100 Endeksi gün içerisinde 1.181’li seviyeleri test ederken, kapanış 1.178’den gerçekleşti. Endekste yükselişlerin devamında temmuz ayı içerisinde takip edilen 1.185 – 1.205 aralığı ilk önemli bölge olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgenin aşılması endekste tarihi zirvelere doğru bir hareketi beraberinde getirebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.170 ve 1.155 seviyeleri ile 1.141 – 1.135 bölgesi destek konumunda bulunmaktadır. Küresel çaptaki gelişmelere ek olarak kur cephesindeki fiyatlamalar endeksin yönü üzerinde belirleyici olacaktır. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder