İller

16 Kasım 2020 Pazartesi

BİST100 endeksi


Geçtiğimiz hafta yurt içi gündeminde ekonomi yönetimindeki değişiklikler ve ekonomide yeni dönem mesajları olumlu bir hava yaratarak Türk Lirası güçlü değer kazanımları yaşanmasına katkı sağladı. Önceki haftada da oldukça güçlü bir zeminde hareket eden BİST100 endeksi %8,33 oranında değer kazanırken, ekonomi politikasında değişiklik olacağına dair beklentilerin yanı sıra aşı haberlerinin normale dönüş umutlarını artırması başlıca faktörler olarak çalışmaya devam ediyor.

Asya – Pasifik ülkeleri arasında dünyanın en büyük ticaret anlaşmasıyla imzalanmasıyla Asya piyasaları haftaya pozitif başladı. Ayrıca aşı çalışmalarındaki pozitif gelişmeler küresel piyasalara olumlu yansıyor.

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe Asya Piyasaları ve ABD vadelilerindeki pozitifliğe paralel olarak %1,04 oranında yükselişle 1.304 seviyesinden rekorla başladı. Pozitif havada geçen işlem gününde Moderna’nın coronavirüs aşısı yapılan analiz çalışmasının %94,5 etkili bulunduğu haberiyle alımlar hızlandı. Endeks pozitif başladığı işlem gününü seans sonuna doğru gelen kar realizasyonları olsa da 1,70 puan artışla 1.293 seviyesinden tamamladı. Turizm sektörü payları %3,27 oranında değer kazanırken, menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörü payları 1,64  oranında değer kaybetti.

Haftanın en önemli gündem maddesi Perşembe günü açıklanacak TCMB Faiz Kararı olacak. Kurum görüşü olarak TCMB’nin Perşembe günkü PPK toplantısında 425 baz puan artış beklentimiz sonrasında faiz artırımı beklentisini ne ölçüde karşılayacağının ve vereceği mesajların TL varlıkların kısa vadeli seyrinde belirleyici unsur olacağını düşünüyoruz

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder