İller

22 Kasım 2020 Pazar

Küresel çapta açıklanacak öncü PMI rakamları önemli olacak


Piyasa Gündemi

TCMB’nin güçlü faiz artırımı ve sadeleşme adımı sonrasında yurt içindeki olumlu hava genel olarak korunurken, ekonomi cephesindeki gelişmeler ve atılacak olası adımlar piyasaların takibinde yer almaya devam edecektir. Küresel çapta ise aşı kaynaklı olumlu gelişmeler devam ederken, vaka sayılarındaki artış ve salgın kaynaklı endişeler risk oluşturmaya devam ediyor. Bugün küresel çapta açıklanacak öncü PMI rakamları önemli olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    17:45 ABD – Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

TCMB’nin faiz kararı ve sadeleşme adımı sonrasında Borsa İstanbul’da pozitif seyrin cuma günü de devam ettiği görüldü. BIST-100 Endeksi günü %0,83’lük yükselişle 1.323,95 puandan tamamladı. Küresel hisse piyasalarında ise dalgalı bir görünüm etkili olurken, vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. ABD borsaları cuma gününü düşüşle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne -hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,65 – 7,67 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,65’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta BIST 100 seviye bazlı rekorunun yanında perşembe günü 55 milyar TL ile günlük işlem hacmini aşarak bir rekor daha kırmış oldu. Bu yükseliş ve oluşan işlem hacmine karşın son günlerde teknik göstergelerde oluşan negatif uyumsuzluklar dikkat çekmeye devam ediyor. Buna karşın sıklıkla ifade ettiğimiz gibi yükseliş ederken değil düşüşü teyit edecek bir destek kırılması sonrası riskleri sınırlamak daha doğru olacaktır. Bu çerçevede bu hafta izleyeceğimiz referans noktamız 1.290 olacak. Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece pozitif görünüm korunacaktır. Yukarıda ise mart ayında başlayan ve bugüne kadar devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1350-1370 bölgesi en önemli direnç bölgesi konumunda olacak. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder