İller

10 Kasım 2020 Salı

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Teknoloji sektörü hisselerinde görülen satışlar öncülüğünde karışık seyirle kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, aşı haberi sonrası hayatın normale döneceğine ilişkin artan ümitlerle teknoloji sektörü hisselerinde görülen satışlar öncülüğünde günü karışık seyirle tamamladı. Nasdaq endeksi %1,37 değer kaybı ile 11.553,86 puandan kapandı. Dow Jones endeksi %0,90 yükselişle 29.420,92 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %0,14 düşüşle 3.545,53 puandan kapanış yaptı. Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşının koronavirüsü %90 oranında engellediği yönündeki haberlerle, teknoloji sektörü hisselerine ek olarak evde kalma temalı hisse senetlerinden çıkışlar yapılırken, normalleşme sürecinden olumlu etkilenenen sektör hisselerinin alımlarda öncü olduğu takip edildi. Hafta genelinde ise enerji sektörü hisseleri petrol fiyatlarında talebin toparlanacağı yönündeki ümitlerle artış görülmesi ile %17 yükseldi. Finansal sektör hisseleri de %9 değer kazandı.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah GOÜ piyasaları, dün ABD seansında teknoloji sektörü hisselerinde görülen satışların yansımalarının beraberinde, Çinli teknoloji devleri Alibaba ve Tencent’e yönelik olarak Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresinin internet platformlarında tekelci davranışı engellemeyi amaçlayan bir dizi taslak yönergeyi açıklamasından sonrası karışık seyir görlüyor. ABD vadeliler cephesinde de hafif alıcılı seyir hakim.

Yurt dışında veri akışı sakin seyredecek.

Gelecek gündemde neler var?

Haftanın geri kalanında ABD’de TÜFE ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri takip edilecek. Euro Bölgesi cephesinde de sanayi üretimi verisi takibimizde olacak.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder