İller

11 Kasım 2020 Çarşamba

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Teknoloji sektörü hisselerinde görülen alımlarla artıda kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, teknoloji sektörü hisselerinde görülen alımlar öncülüğünde pozitif seyir izledi. Aşı cephesinde yaşanan olumlu gelişmeler karşısında, ABD’de 10 milyonu aşan vaka sayılarına ek olarak, New York ve San Francisco’da yeni kısıtlamalar devreye alınacağı duyuruldu. Bu durumun yatırımcıların yeniden evde kalma temalı sektör hisselerine giriş yapmalarını tetiklemesiyle, Nasdaq endeksi %2,01 değer kazancı ile 11.786,43 puandan kapandı. S&P 500 endeksi %0,77 yükselişle 3.572,66 puandan kapanırken, Dow Jones endeksi %0,08 düşüşle 29.397,63 puandan kapanış yaptı. Hisseler özelinde, Amazon ve Apple hisseleri yükseliş %3'ü aşarken, Microsoft ve Netflix'in hisseleri %2'nin üzerinde değer kazandı. Diğer yandan, aşı cephesinde de dün Moderna üçüncü aşı denemesinde ön sonuçların kurula sunmaya yetecek düzeye ulaştığını duyurması, yakın zamanda olumlu gelişmelerin öne çıkabileceği yönündeki beklentileri artırdığını belirtmek isteriz.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah küresel piyasalarda, artan vaka sayılarının yeniden kısıtlamaların devreye alınacağı yönündeki endişeleri artırması ve aşı iyimserliğinin yarattığı rallinin güç kaybetmesiyle satıcılı seyir görülüyor.

Yurt dışında ABD’de TÜFE ve haftalık işsizlik başvuruları, Euro bölgesinde sanayi üretimi, İngiltere’de ise 2020 yılı üçüncü çeyrek büyümesi, sanayi üretimi ve dış ticaret rakamları takip edilecek. ABD’de TÜFE’nin Ekim’de manşet bazda aylık olarak %0,1 artış göstermesi ve yıllık rakamının Eylül ayındaki %1,4 seviyesinden %1,3 seviyesine gerilemesi; çekirdek bazda ise aylık olarak %0,2 artış göstermesi ve yıllık artış rakamının Eylül ayındaki %1,7 seviyesinde yatay kalması bekleniyor. Bir önceki hafta 751 bin kişi artan haftalık işsizlik başvurularının da geçen hafta 734 bin kişi artmış olabileceği tahmin ediliyor. Euro bölgesinde açıklanacak Eylül ayı sanayi üretimine ilişkin piyasa beklentisi ise aylık %0,6 artış yönünde.

Gelecek gündemde neler var?

Haftanın geri kalanında ABD’de ÜFE, Euro Bölgesi cephesinde de büyüme verisi takibimizde olacak.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder