İller

16 Kasım 2020 Pazartesi

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Moderna’nın %94,5 etkinliğe sahip aşısı ile pekişen risk algısı öncülüğünde alıcılı seyir izledi

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, Moderna tarafından geliştirilen aşının %94,5 seviyesinde etkinlik oranına sahip olduğu ve standart buzdolabı sıcaklığında 30 gün boyunca kullanılabileceğine yönelik gelişmelerle alıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %1,60 değer kazancı ile 29.950,44 puandan rekor seviyeden kapanış yaptı. Aynı şekilde S&P 500 endeksi de %1,16 yükselişle tüm zamanların zirve seviyesi olan 3.626,91 puandan kapandı. Nasdaq endeksi ise %0,80 artışla 11.924,13 puandan günü tamamladı. Sektörler cephesinde, ekonomik toparlanma görünümünden olumlu etkilenen enerji ve finansal sektör hisselerinin en iyi performans gösterenler arasında ilk sıralarda olduğu takip edildi. Ayrıca, havayolları sektörü hisselerindeki %5’lik artış öncülüğünde seyahat sektörü hisselerinin de alıcılı seyir izlediği görüldü.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah küresel piyasalarda genel olarak karışık seyir hakim. Aşı gelişmelerinin ekonomik toparlanma görünümüne ilişkin pekişen olumlu beklentilerin aşının piyasaya sürülme tarihine yönelik belirsizliklerle güç kaybetmesinin fiyatlamalarda etkili olduğunu görüyoruz.

Yurt dışında ABD’de perakende satışlar ve sanayi üretimi Ekim ayı verileri takip edilecek. Eylül ayında aylık bazda %1,9 yükselişle beklentileri aşan manşet perakende satışlar verisinin Ekim ayında %0,5 artış kaydetmesi bekleniyor. Çekirdek veriye yönelik beklenti de aylık bazda %0,6 artış görüleceği yönünde. Çekirdek veri Eylül ayında aylık bazda %1,5 yükselmişti. Sanayi üretimi cephesinde de Eylül ayında aylık bazda %0,6 düşüş kaydeden verinin Ekim ayında %1 artış kaydetmesi bekleniyor.

Gelecek gündemde neler var?

Yeni haftada ABD’de inşaat izinleri, konut başlangıçları ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri takip edilecek. Euro Bölgesi cephesinde TÜFE verileri izlenecek.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder