İller

17 Kasım 2020 Salı

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Vaka sayılarındaki artışın yarattığı endişelerin beklentinin altında gelen perakende satışlar verisi ile pekişmesi ile ekside kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, vaka sayılarındaki artışın yarattığı endişelerin genel olarak beklentinin altında gelen perakende satışlar verisi ile pekişmesi sonucu satıcılı seyir izledi. Johns Hopkins verilerine göre, ABD'de günlük yeni vakaların yedi günlük ortalaması 150.000'i aştı. Veriler cephesinde de, ABD perakende satışlar Ekim ayı verisi ikinci dalga ortamında Amerikalıların işsizlik yardımlarını kaybetmeleri nedeniyle manşet ve çekirdek bazda sırasıyla %0,3 ve %0,1 artışlar kaydederek genel olarak beklentinin altında geldi. Bu bağlamda, Dow Jones endeksi %0,56 değer kaybı ile 29.783,35 puandan kapanış yaparken, S&P 500 endeksi de enerji ve sağlık sektörü hisselerinde görülen realizasyonlar öncülüğünde %0,48 düşüşle 3.609,53 puandan kapandı. Nasdaq endeksi ise Amazon ve Tesla gibi teknoloji sektörü hisselerinde hakim olan güçlü görünümle pozitif ayrışarak %0,21 gerileme ile 11.899,34 puandan günü tamamladı. Tesla hisseleri, şirketin 21 Aralık tarihinde S&P 500 endeksine dahil edileceği yönündeki haberlerle %8 yükseliş kaydetti.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah küresel piyasalarda genel olarak pozitif eğilimli seyir hakim. GOÜ piyasalarında bu sabah vaka sayılarındaki artışa karşın aşı iyimserliğinin öne çıkması ve yuandaki öne çıkan güçlenme öncülüğünde alıcılı seyir görülüyor. Mayıs sonundan bu yana yuanın %9 değer kazandığını takip ediyoruz. ABD vadeliler tarafında da hafif satıcılı seyir hakim.

Yurt dışında ABD’de inşaat izinleri Ekim ayı verisi ve Euro Bölgesi TÜFE Ekim ayı verisinin revizyonu takip edilecek. Öncü olarak manşet ve çekirdek bazda yıllık olarak sırasıyla %-0,3 ve %0,2 seviyelerinde gerçekleşen verinin aynı seviyede teyit edilmesi bekleniyor. ABD inşaat izinleri Eylül ayında aylık bazda %4,7 artış kaydeden verinin Ekim’de %1,5 yükseldiği tahmin ediliyor.

Gelecek gündemde neler var?

Hafta içerisinde ABD’de konut başlangıçları ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri takip edilecek.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder