İller

18 Kasım 2020 Çarşamba

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Aşı iyimserliğinin, kısıtlamaların makro etkilerine yönelik endişelerle güç kaybetmesiyle ekside kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşının 3'üncü aşama denemelerinin sonuçlandığını ve aşının %95 etkinlik oranına sahip olduğunun duyurulması karşısında, devreye alınan kısıtlamaların ekonomik toparlanma endişelerini öne çıkarmasıyla ekside kapandı. Ülkede vaka sayısındaki hızlı artışla bazı eyaletlerde tedbirler yeniden uygulamaya konulurken, New York kentinde okulların vaka sayılarının tekrar artması nedeniyle yarından itibaren yeniden kapanacağı duyuruldu. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranının %3'e ulaştığını ve yarından itibaren okulların önlem amaçlı kapatılacağını açıkladı. Okulların kapanması kentte yüz yüze eğitime başlayan 300 bin öğrenciyi etkileyecek. Yaşanan gelişmeler ışığında, Dow Jones ve S&P 500 endeksleri %1,16 değer kaybı ile sırasıyla 29.438,42 ve 3.567,79 puan seviyelerinden kapanış yaparken, Nasdaq endeksi de %0,82 düşüşle 11.801,60 puandan kapandı.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah küresel piyasalarda genel olarak karışık seyir hakim. GOÜ piyasalarındaki fiyatlamalarda genel olarak devreye alınan kısıtlamaların makroekonomik etkilerine yönelik endişelerin öne çıktığını görüyoruz. ABD vadeliler tarafında da satıcılı seyir hakim.

Yurt dışında ABD’de Philadelphia Fed imalat endeksi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. ABD’de Philadelphia Fed İmalat Endeksi’nin Kasım ayında aylık bazda 9,8 puan düşüşle 22,5 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Bir önceki hafta 709 bin kişi artan haftalık işsizlik başvurularının da geçen hafta 700 bin kişi artmış olabileceği tahmin ediliyor

Gelecek gündemde neler var?

Yarın Euro Bölgesi’nde tüketici güveni verisi izlenecek. Önümüzdeki hafta ABD’de tüketici güveni, dayanıklı mal siparişleri, kişisel tüketim harcamaları, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve PMI verileri takip edilecek. Euro Bölgesi’nde de PMI verileri gündemimizde olacak.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder