İller

26 Kasım 2020 Perşembe

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Aşı gelişmeleri karşısında, artan vaka sayıları ve sıkılaştırılan önlemlerin yansımalarıyla yön aradı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün Avrupa piyasaları, aşı cephesindeki olumlu gelişmeler karşısında, ABD ve Avrupa’da endişe verici boyutlara ulaşan vaka sayıları nedeniyle sıkılaştırılan önlemlerin yansımalarıyla, İngiltere dışında genel olarak yön arayışındaydı. Almanya Başbakanı Merkel ülkedeki sınırlı kısıtlamaların 20 Aralık’a kadar devam edeceği ve gerekmesi halinde Ocak ayına kadar uzatılacağı yönündeki söylemleri Avrupa’daki kayak merkezlerine bu kış kapalı kalmaları yönündeki çağrıyı pekişti. Diğer yandan masada salgına karşın yüksek etkinliğe sahip üç aşının olmasına karşın Astra Zeneca’nın CEO’su Soriot’un aşılarına ilişkin mevcut çalışmaların ardından küresel bazdaki denemeleri artıracağı yönündeki açıklamalarının da zihinlerde soru işaretleri yarattığını belirtmek isteriz. Bu bağlamda FTSE 100 endeksi %0,44 düşüş kaydederken, DAX ve CAC 40 endeksleri de sırasıyla %0,02 ve %0,08 ekside kapandı. Sektörler cephesinde teknoloji sektörü hisseleri alıcılı seyir izlerken, enerji, bankacılık ve gayrimenkul gibi ekonomik büyüme temalı sektör hisselerinin negatif seyir izlediği görüldü.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah küresel piyasalarda devam eden Şükran Günü tatili nedeniyle düşük hacmin yansımaları sürüyor. GOÜ piyasaları ve ABD vadelilerin genel olarak karışık seyir izlediğini görüyoruz.

Yurt dışında, Euro Bölgesi’nde tüketici güveni verisi gündemimizde olacak. Ayrıca, ABD piyasaları ise bugün Şükran Günü nedeniyle yarım gün açık olacak.

Gelecek gündemde neler var?

Yeni haftada ABD’de ISM imalat ve hizmet PMI verilerine ek olarak istihdam verileri izlenecek. Euro Bölgesi’nde enflasyon ve perakende satışlar verine ek olarak PMI verilerinin revizyonları takip edilecek.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder