İller

19 Kasım 2020 Perşembe

TCMB'nin güçlü faiz artırımı sonrasında TL varlıklar değer kazandı


Piyasa Gündemi

TCMB dünkü toplantısında piyasa beklentilere paralel 475 baz puan faiz artırımına gitti. Ayrıca tüm fonlamanın haftalık repo üzerinden yapılacağı da ifade edildi. TCMB’nin faiz artırımı ve sadeleşme adımı sonrasında TL varlıklarda değer kazanımları izlendi. Salgın kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, ABD’de ekonomik destek paketine ilişkin müzakerelerin yeniden başlayacağı beklentileri güç kazandı.  

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Tüketici Güveni Önem: Orta
•    18:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

TCMB’nin güçlü faiz artırımı ve sadeleşme adımı bankacılık endeksi öncülüğünde BIST-100 Endeksi’ni destekledi. BIST-100 günü %1,41’lik yükselişle 1.313,02 puandan tamamladı. Küresel hisse piyasalarında ise salgın kaynaklı endişeler risk ve baskı oluştururken, ABD’de yeniden gündeme gelen teşvik paketi beklentileri kayıpları sınırladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle günü tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah karışık bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında da karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,52 – 7,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB Para Politikası Kurulu kararı öncesinde hafif aşağı yönlü bir seyir izleyen endeks TCMB’nin piyasa beklentilerine paralel gerçekleştirdiği faiz kararı ve yaptığı açıklamada verdiği güçlü mesajlar ile sert bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu yükselişe rağmen teknik göstergelerde alt periyotlarda negatif uyumsuzluklar devam ediyor. Buna karşın 1.290 üzerinde kalındığı sürece pozitif görünümün korunacağını düşünüyoruz. Dün görülen gün içi yüksek olan 1325’in geçilmesi ise mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1.350 civarını gündeme getirebilir. Bu bölgenin endekste kısa vadede en güçlü direnç bölgesi olmasını bekliyoruz. 1.290’ın altında dünün düşüğü olan 1.277 diğer destek olarak izlenebilir.

 

Kaynak Gedik Yatrım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder