İller

22 Aralık 2020 Salı

BİST100 endeksi


İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, ülkede hızla yayılan coronavirüsün yeni bir türünün ortaya çıktığını, bu türün diğer türden %70 daha hızlı yayıldığını açıklamasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü de mutasyona uğrayan yeni tür coronavirüsün İngiltere dışında Danimarka, Hollanda ve Avustralya'da da görüldüğünü açıkladı.

Çeşitli ülkeler İngiltere’ye olan ulaşımı kapatırken, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüsün mutasyonunun tespit edildiği İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşların geçici olarak durdurulduğu belirtti. Aşı haberlerinden gelen haberler ile haftalardır risk iştahı yukarı yönlü gitse de, virüsün mutasyona uğraması endişe ve panik yaratıyor.

ABD'de, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında süren müzakerelerin ardından Covid – 19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketinde anlaşmaya varılması risk iştahını destekleyen unsur olarak görünse de geçtiğimiz gün küresel piyasalar virüsün mutasyona uğraması sonrası negatif seyirdeydi.

BİST100 endeksi de haftanın ilk işlem gününe %1,03 oranında düşüşle 1.394 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından Tüketici Güven Endeksi açıklandı. Tüketici Güven Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre değişmedi (80,1). Endeks negatif başladığı işlem gününü küresel piyasalara paralel olarak coronavirüs endişesiyle %1,70 oranında düşüşle 1.384 seviyesinden tamamladı.BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.401 – 1.419 – 1.434 olacakken, destek seviyeleri ise 1.368 – 1.351 - 1.335 olacak.

Bu hatta yurt içinde en önemli gündem maddesi Perşembe günü açıklanacak TCMB Faiz Kararı olacak. Kurum olarak 100 baz puan artış bekliyoruz. Yurtdışı piyasalar ise Perşembe günü Noel tatiline girecek. Tatil ile birlikte piyasalarda volatilitenin düşmesini bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder