İller

20 Aralık 2020 Pazar

Koronavirüsün Avrupa'da mutasyona uğradığı haberleri ön plana çıkıyor


Piyasa Gündemi

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi McConnell, destek paketi ile üzerinde anlaşma sağlandığını açıkladı. Küresel çapta devam eden vaka artışları ve salgın kaynaklı endişeler risk unsuru olarak izlenmeye devam ederken, Avrupa’da koronavirüs mutasyona uğradığı haberleri ön plana çıkıyor. AB ülkeleri mutasyon ile ilgili acil toplantı kararı alırken, bu konudaki gelişmeler risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta
•    18:00 Euro Bölgesi – Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta genelinde ABD’deki teşvik paketi ve Fed’in mesajlarından destek bulan küresel hisse piyasalarında haftanın son işlem gününde hafif satıcılı bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi yukarı yönlü seyrini sürdürerek cuma gününü %%0,64’lük yükselişle 1.408,32 puandan tamamladı. Yeni haftaya başlarken ise koronavirüsün mutasyona uğradığı haberi ön plana çıkıyor. ABD borsaları cuma günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah karışık bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,65 – 7,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz

BIST-100 Strateji

BIST 100’de geçtiğimiz haftalarda da bahsettiğimiz gibi yükselişlerin genele yayıldığını,  göstergelerin bu yükselişe eşlik ettiğini söylemek zor. Bu nedenle yükselişlere temkinli yaklaşmaya devam ediyoruz.  Endekste yaşanan yükselişle birlikte mart ayından beri devam eden yükselene kanalın üst bandı da test edilmiş oldu. Bu kanalın üst bandı bu hafta itibariyle geçtiğimiz hafta test edilen 1.400’ün hemen üzerinde bulunuyor. Endekste aşağıda ise ilk güçlü destek bölgesi geçtiğimiz hafta başında oluşan boşluğun dolacağı 1.370 civarında bulunuyor. Endekste buranın altına sarkılması yükseliş hareketinin zayıflaması olarak değerlendirilebilir ve bundan sonraki süreçte görülen eski zirveler geçilmeden yükselişlere çok daha temkinli yaklaşmak gerekir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder