İller

11 Ocak 2021 Pazartesi

Ahırlı'da Anadolu Masalları Projesi


Uzaktan eğitime devam edilen şu günlerde, Konya'nın Ahırlı ilçesinde, Ahırlı Atatürk İlkokulu'nda projeler hız kesmeden devam ediyor.


Ahırlı Atatürk ilkokulu'nda Benim Masalım Benim Kahramanım adlı eTwinning projesi etkinlikleri devam ediyor. Farklı okul ve şehirlerden 10 öğretmenin bir araya gelerek yürüttüğü proje uzaktan eğitim döneminde de faaliyetlerine ara vermeksizin sürdürüyor. Ahırlı Atatürk ilkokulu'nda Esma ULUĞ ve Ömer ULUĞ'un yürüttüğü projede Anadolu Masalları gün yüzüne çıkarılarak, masalları çocukların da öğrenmesi sağlanıyor.

Proje kurucusu Ömer ULUĞ :"Unutulmaya yüz tutmuş, hatta çoğunu büyüklerin bile duymadığı masalları çocuklarımızla buluşturup, masallar üzerine etkinlikler yapıyoruz. Ayda iki kez masal gecesi düzenleyerek farklı şehir ve okullardan yüzlerce öğrenciyi çevrimiçi platformlarda bir araya getiriyoruz. Anadolu Masallarını gelecek nesillere aktarmada bir köprüde biz kurmak istiyoruz. Süreç içinde masalları anlamaya yönelik bir çok etkinlik yaptık.Çocuklar kendi masallarını yazdılar ve resimleyerek sanal kitap haline getirdiler. Hatta kendi sesli masal kitabımızı oluşturduk.  Nisan Mayıs aylarında da Anadolu Masalları resim sergisini açmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Benim Masalım Benim Kahramanım projesinin çalışmalarına web sitesinden ulaşabilirsiniz.

https://benimmasalimbenimkahramanim.weebly.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder