İller

1 Ocak 2021 Cuma

Alataw Boğazı’ndan geçen Çin-Avrupa tren sayısı rekora koştu


Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin önemli bir demiryolu istasyonu olan Alataw Boğazı’ndan bu yıl içinde toplam 5 bin yük treni geçti. Bu, sayı yeni bir rekor oluşturuyor. Alataw’dan çarşamba günü  geçerek Polonya’daki Malaszewicze istikametinde elektronik ürün, giysi ve diğer birtakım eşya taşıyan tren, bu yılın bu boğazdan geçen 5 bininci yük treni oldu.
 
Alataw Boğazı gümrük yetkilisi Xu Yueheng, buradan geçen Çin-Avrupa yük trenlerinin, özellikle Kuşak ve Yol güzergahı üzerindeki ülke ve bölgelerin tedarik zincirini temin ederek Covid-19 salgını ile küresel mücadeleye katkıda bulunduğunu açıkladı.
 
Alataw Boğazı Çin-Avrupa demiryolu bağlantı hizmetini 2011 yılında başlatmıştı. Şu anda bu önemli istasyondan, aralarında Almanya ve Polonya’nın da bulunduğu 13 ülke istikametinde 22 adet hat geçiyor. Xu’nun bildirdiğine göre, bu trenler ile taşınan ithal malları arasında otomobiller ve yedek parçalar, kereste ve pamuk ipliği bulunuyor; ev aletleri ve birincil ihtiyaç malzemeleri ise ihraç edilen mallar arasında. 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder