İller

13 Ocak 2021 Çarşamba

BİST100 endeksi


Avrupa’da salgının etkisinin artması ve kısıtlama sürelerinin de uzatılmasıyla borsalar zayıf bir görünüm sergilerken, salgından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İngiltere’de de durum iyi değil. Aşı çalışmaları başlasa da vaka artışının hızlanması burada da kısıtlamaların devam edeceğine işaret ediyor.

ABD’de ise verim getiri eğrisinin dikleşmesiyle 10 yıllık tahvil faizleri de Mart sonrası en yüksek seviyeye çıktı . ABD Dolar Endeksi geçen hafta başlayan yükselişinin ardından 90,35 seviyesinde işlem görüyor. Enflasyon ve büyüme beklentileriyle çıkan faizler de dün hafif geriledi.

Petrol, son olarak dolardaki geri çekilme ile yükselişini hızlandırdı. Pandeminin ilk etkisini gösterdiği Mart ayında sert düşüş yaşayan petrol fiyatlarındaki toparlanma Kasım ayında hız kazandı. Aşı çalışması yapan firmaların başarı oranının %90 üzerinde olduğunu açıklaması ve ülkelerin de aşılamaya başlaması ile yükselişini hızlandıran fiyatlarda son haftada ise ABD petrol stoklarındaki düşüş etkili oluyor.

Yurt içinde ise Türkiye'de sanayi üretimi verisi kasım ayında beklentilerin üzerinde artarken, Sanayi Üretim Endeksi, geçen Kasım ayında bir önceki yılık aynı ayına göre yıllık bazda %11 arttı. Haftaya yükselişle başlayan ve 7,52 seviyesine çıkan Dolar/TL kuru, dün 7,41’e geriledi.

Borsa İstanbul tarafında ise BİST100 endeksi rekor tazelemeye devam ediyor dün 1.550’nin üzerine çıkarken bu hafta 1.575 ve 1.590 seviyelerinin direnç olmasını beklerken 1.550 destek seviyesinin korunup korunmaması durumunda 1.525 seviyesinin destek olmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder