İller

29 Ocak 2021 Cuma

Лесни за пациента и лекаря иновации в операциите на носа и синусите



Специалист по оториноларингология и хирургия на главата и шията Проф. Д-р Илхан Топалоглу каза: „Въпреки това, в момента, достигнат днес, пациентите могат да се върнат към ежедневието си по-удобно и бързо, без да са необходими тампони след тези операции“.
В допълнение към развитието на технологиите и медицинските материали през годините, назалните кабинети стават много по-търпеливи и лекуващи лекарите, след като специалистите по отоларингология са разработили себе си и техните техники. По този начин могат да се получат успешни и постоянни резултати. От Университет Йедитепе Болница Проф. Д-р Илхан Топалоглу, посочва, че всеки ден има ново развитие в операциите на носа и синусите, „Що се отнася до здравето на носа, се открояват някои новости, които се използват широко през последните 10 години.
ХИРУРГИЯ ЗА НОС БЕЗ БРОНЯ
До съвсем наскоро, когато се споменава операция за изкривяване (отклонение) на носната кост, тампоните, използвани след операцията, ми идваха на ум. Проф. Д-р Като заявява, че все още има хора, които отлагат операцията на носа поради това възприятие днес, Топалоглу даде следната информация: „В миналото пациентът трябваше да използва тампони за ден-два след операцията. Докато през предходните години се използваха платнени тампони, по-късно се появиха тези от гъбест материал или силикон. Тези; Той предотвратява дишането на пациента, затруднява храненето и предизвиква натиск в ушите. В днешно време броят на лекарите, извършващи небуферирана операция на носа, постепенно се увеличава. По този начин много повече пациенти могат да се подложат на буферирана операция на носа. " Тампонът обикновено се използва за свързване на две лигавици заедно, след като патологичните тъкани се коригират или отстранят при операция. Днес лигавицата може да бъде зашита заедно с често топящи се шевове. По този начин, когато пациентът излезе от операцията, той може да диша по-лесно от всякога, вътрешността на носа се лекува по-лесно и той може да се върне към ежедневието по-бързо.
БАЛОННА СИНОПЛАСТИКА ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА СИНУСИТИС
Иновациите в синусовите операции носят много удобства както за пациента, така и за лекаря. Благодарение на метода на балонна синопластика, операцията се извършва, без да се налага счупване, изрязване или разкъсване на тъканта. При този метод се използва балонна система, подобна на системата, използвана за отваряне на запушени съдове в кардиологията. Първо се изпраща тънка направляваща жица от леки влакна, за да влезе в синуса. След това балонът, изпратен издут над водача, се надува на входа на синусите и запушването в зоната се отваря. Синусът се измива с лекарства, а вътрешността се почиства. Проф. Д-р Топалоглу заяви, че медикаментозните центове са разработени за синуси в Европа и САЩ точно както в кардиологията и тези продукти ще бъдат използвани у нас в близко бъдеще. "Резултатите, получени при този метод на лечение, ще бъдат по-физиологични и постоянни."
БЕЗОПАСЕН ВИЖ С НАВИГАЦИЯ
Напредъкът в хирургичните навигационни устройства осигурява удобство при назална хирургия. Проф. Д-р Илхан Топалоглу заяви, че регионите, които са имали трудности при достигане на операции на носа през последните години, могат да бъдат достигнати по-ефективно под навигация и каза: „С тази технология операциите се извършват по-безопасно. Можем да контролираме къде сме на лицето и къде се приближаваме, когато правим операция в тази област, която е много близо до окото и мозъка, където нервите и съдовете са плътни. „Използваме навигационния метод в напреднали случаи, при туморни операции и при пациенти, претърпели многократни операции.“
ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛАЗЕР ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА НОСНИ МЕСА
Носните меса имат функции като овлажняване, нагряване и филтриране на въздуха. В миналото уголемените носове са били частично или напълно премахнати или са били използвани електрически методи за тяхното намаляване. Професор обаче напомни, че отстраняването на месо от носа му пречи да изпълнява задълженията си. Д-р Илхан Топалоглу продължи думите си по следния начин: „Докато електрическите методи свиват месото, те увреждат носната лигавица. При лазерно приложение лазерните влакна се използват за навлизане в носното месо от много желани области и месото се намалява, без да се уврежда лигавицата. Плътта на носа може да расте отново, дори при ниски темпове. Но с лазерния метод резултатите са по-добри в дългосрочен план. "
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder