İller

30 Ocak 2021 Cumartesi

Büyükşehir’de yılın ilk ayında da ihaleler hız kesmedi


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mal ve hizmet alım ihaleleri, “Şeffaf Belediyecilik” anlayışıyla canlı yayınlanmaya devam ediyor. Başkan Yavaş’ın başlattığı uygulama vatandaşlar ve firmalar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yılın ilk ayı Ocak ayında da ihaleler hız kesmeden devam ederken toplam 74 ihale; Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

 

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf yönetim ilkesiyle başlattığı canlı yayınlanan mal ve hizmet alım ihaleleri ilk günden itibaren hem vatandaşlar hem de firmalar tarafından ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

    Pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle hijyen önlemleri alınarak gerçekleştirilen ihaleler, sosyal mesafe kurallarına uyularak devam ederken, Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı içinde 74 ihaleyi Youtube kanalı, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

 

KARLA MÜCADELEYE ÖNCELİK

   Kış mevsiminde kar ve buzla mücadele çalışmalarını titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi,  karla mücadelede önemli bir malzeme olan tuz alımı için ihaleye çıktı. Fen İşleri Daire Başkanlığı, yaklaşık maliyeti 16 milyon 550 bin TL olan “Kar ve Buzla Mücadele Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Göl Tuzu Mal Alım İşi”  ihalesi kapsamında 75 bin ton göl tuzu alımı gerçekleştirdi.

    Başkent’in kışı rahat atlatması için kar ve buzla mücadelede kullanılan malzemelerin alımına öncelik veren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Karla ve Buzla Mücadele Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Solüsyon Alımı” için de ayrıca ihaleye çıktı.

 

İSTASYON CADDESİ’NİN TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK

    İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini çözüme kavuşturacak üç aşamalı projenin ikinci ayağı olan 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşacak 5 kilometre uzunluğundaki alternatif bulvar için Fen İşleri Daire Başkanlığı ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 107 milyon 29 bin TL olan “İstasyon Caddesi Alternatif Yol Projesi Sanat Yapıları Yapım İşi” ihalesi ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

    Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bir diğer ihale, “Etimesgut İstasyon Cad. 6 Binanın Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkım İşi” ihalesine firmalar yoğun ilgi gösterdi. Rekor katılımın yaşandığı ihaleye 73 firma katıldı. Yaklaşık maliyetin 197 bin 556 TL olduğu ihale, açık artırım usulüyle 558 TL veren firmaya verildi.

BAŞKENT’E YENİ ÜST GEÇİTLER YAPILACAK

    Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatmaya yönelik tasarlanan projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Yayalar için güvenli ulaşım sağlayacak çalışmaları hızlandıran Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, “10 Adet Yaya Üst Geçit Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirdi. 2021 yılı içerisinde 10 yeni üst geçit Başkent’e kazandırılacak.


Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder