İller

12 Ocak 2021 Salı

Küresel piyasalar


Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Oylama öncesinde teşvik beklentilerinin desteğinde hafif alıcılı seyir izledi

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, politik çalkantıların gölgesinde, seçilmiş Başkan Biden’ın ekonomik paketine yönelik beklentilerle hafif alıcılı seyir izledi. Politik cephede Washington’da karmaşa devam ediyor. Demokratların kontrolündeki meclis, Başkan Yardımcısı Pence ve Kabineyi Trump’ı azletmek için 25. Maddede değişiklik yapılmasını sağlama kararını oylayacak. Teşvik paketi cephesindeki devam eden beklentilerle ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,18 ile Mart ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye yükseldi. Yaşanan gelişmeler ışığında, Nasdaq endeksi %0,28 yükselişle ile 13.072,43 puandan kapanırken; S&P 500 endeksi %0,04 artış ile 3.801,19 puan ile günü tamamladı. Dow Jones endeksi de %0,19 yükselişle 31.068,69 puandan kapandı.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah GOÜ piyasalarında ABD Başkanı Trump'ın azil sürecine ilişkin gelişme ve beklentiler nedeniyle negatif eğilimli karışık seyir görülüyor. ABD vadeliler cephesinde ise dünkü ılımlı seyrin ardından bugün de toparlanma eğilimi hakim.

Bugün ABD’de TÜFE, Euro Bölgesi’nde de sanayi üretimi verisi takip edilecek. ABD cephesinde Kasım ayında yıllık bazda %1,2 artış gösteren manşet TÜFE verisinin Aralık ayında %1,3 yükselmesi bekleniyor. Çekirdek verinin de Kasım ayına benzer olarak %1,6 artış kaydedeceği tahmin ediliyor. Euro Bölgesi tarafında, Ekim ayında önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 düşüş kaydeden verinin, Kasım ayında da %3,2 gerilemesi bekleniyor.

Gelecek gündemde neler var?

Hafta içerisinde ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ithalat fiyatları verileri takip edilecek. Euro Bölgesi’nde dış ticaret dengesi verileri izlenecek

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder