İller

18 Ocak 2021 Pazartesi

Piyasaların yönü


BIST100… Endeks Geçen Haftaki Kayıplarının Bir Kısmını Geri Aldı… Mali teşvik paketleri ve merkez bankalarının piyasalara verdiği desteklerle global hisse senedi piyasaları ara vermeden yükselmeye devam ediyor. Kimi zaman acaba soruları yükselse de bol likiditenin yarattığı alan hisse senedi piyasası rallisini devam ettiriyor. ABD piyasalarının kapalı olduğu işlem gününde BIST100 endeksi %2.12 yükselişle 1,557 puana yükseldi. Joe Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık mali teşvik paketinin, kongre kanadından geçmesinin zor olacağı beklentisi hafta açılışında pozitif görünümü bozsa da, gelen satışlar karşılandı ve endeks yükselişe geçti. Yeni işlem gününde ABD’nin yeni Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen’ın piyasalara yönelik destek mesajlarının moral vermesi beklenebilir. Asya piyasaları ve ABD vadelilerindeki yükselişe paralel olarak endeksin güne artıda başlaması beklenebilir. Alımların güç kazanmaya devam etmesi durumunda 1,580 direnci test edilebilir.

 

 

USDTRY… Yeni İşlem Gününde Yatay Seyrediyor… Dün 7.50 seviyesinin üzerine atak yapan Dolar TL kuru, yeni işlem gününde risk iştahındaki yükselişe eşlik ederek 7.46 seviyelerine kadar geriledi. TCMB’nin Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulundan çıkacak faiz kararı piyasanın odak noktasında bulunuyor.

 

 

EURTRY…9.04 Seviyelerinde… Euro TL kuru bir önceki kapanışa göre fazla değişmeyerek 9.04 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… Yellen’ın Konuşması Öncesinde 1.21 Seviyelerini Test Etti… Janet Yellen’ın Hazine Bakanlığının onaylanacağı bugünkü oturumda ABD dolarının değerinin piyasa dinamikleri tarafından belirlendiği ve doları zayıflatmak gibi bir niyetlerinin olmadığını açıklaması bekleniyor. Diğer taraftan mali teşvik paketinin detaylarını açıklaması ve piyasalara destek vermemenin ekonomiye daha çok hasar vereceğini ifade etmesi bekleniyor. Yellen’ın beklenildiği gibi bu tip açıklamalarda bulunması piyasalarda daha güçlü bir mali teşvik paketi beklentisi yaratabilir. Yellen’ın konuşması öncesinde dolar endeksi 50 günlük ortalamasının altında seyrediyor, Euro Dolar paritesi ise 1.21 seviyesini test ediyor. Euro Bölgesi ZEW ekonomik hissiyatı verisi makroekonomik veri ajandasında takip edilecekler arasında yer alıyor.

 

 

XAUUSD… Gözler Yellen’ın Konuşmasında… FED başkanlığı görevinden sonra yeni dönemde Hazine Bakanlığı yapmaya hazırlanan Yellen’ın bugün gerçekleştireceği konuşma altının kaderi için büyük önem arz ediyor. Yellen’ın bugün gerçekleştireceği göreve başlama konuşmasında izleyecekleri kur politikası ve mali teşviğe yönelik ipuçları vermesi bekleniyor. Altının ons fiyatı Yellen’ın konuşması öncesinde yataya yakın bir seyir izliyor.

 

 

GAUTRY… Yatay Seyrediyor… Ons altın ve Dolar TL kurundaki yatay seyirle birlikte gram altın fiyatları yeni işlem gününde, bir önceki kapanışa göre fazlaca değişmeyerek 441 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Enerji Talebine Yönelik Endişelerle Yatay Seyrediyor… Asya’da yeni yükselişe geçen koronavirüs vaka sayılarının enerji talebine yönelik endişeleri canlandırmasıyla birlikte Brent petrolün varil fiyatı yeni işlem gününde yatay bir seyir izliyor.

 

 

S&P500… Vadeli İşlemlerde Artıda… Dün Martin Luther King günü nedeniyle kapalı olan spot ABD hisse senedi piyasaları vadeli işlemlerde kendi yeni haftasına yükselişle başladı. S&P500 endeksi global risk iştahındaki yükselişe bağlı olarak pozitif seyrediyor.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder