İller

19 Ocak 2021 Salı

Piyasaların yönü


BIST100…Tüm Zamanların En Yüksek Kapanışını Gerçekleştirdi… BIST100 endeksi %0.53 değer kazancıyla 1,565 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, 1,578 puanla da rekor seviyeyi gördü. ABD’de Hazine Bakanı olmaya hazırlanan eski FED başkanı Janet Yellen’ın Senato Finansal Komitesine yaptığı konuşma risk iştahını önemli ölçüde yükselttiğini görüyoruz. Teknik açıdan önemli bir seviye olarak takip ettiğimiz 1,550 puan seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştiren BIST100 endeksinde güçlü görünümün devam etmesi beklenebilir. Endeksteki sert yükselişler, hisse bazında ayrışmaların yaşanmasına, beraberinde kar satışlarını da getirmesine rağmen şimdilik satışların zemin kazanması için hiçbir etken yok.

 

 

USDTRY… TCMB Toplantısı Öncesinde Dar Bir Bant İçerisinde Fiyatlanmaya Devam Etti.. Dolar endeksindeki geri çekilme ve TL varlıklardaki pozitif görünüm devam ederken Dolar TL kuru 7.42-7.47 arasında dalgalandı. TCMB Para Politikası Kurulu yarın faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi TCMB’nin bu toplantıda pas geçeceği yönünde.

 

 

EURTRY… Yatay Seyrini Sürdürdü… TCMB’nin yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde Euro TL kuru dar bir bant içerisinde dalgalanmaya devam ediyor. Güne sakin başlayan Euro TL kuru 9.06 seviyelerinde fiyatlanıyor.

 

 

EURUSD… Yellen Döviz Kurlarının Piyasada Belirlenmesi Gerektiğini İfade Etti… Yellen’ın büyük ölçüde mali harcamalara işaret etmesi ve kurların piyasa dinamiklerine bağlı olarak şekillenmesini ifade ettikten sonra, güçlü bir dolar istediklerine yönelik bir açıklamada bulunmamasıyla birlikte, Euro Dolar paritesi 1.2150 seviyesinin üzerine yöneldi.

 

 

XAUUSD… Dolardaki Zayıflamaya Bağlı Olarak Yükseldi… ABD’de göreve başlamaya hazırlanan Hazine Bakanı Janet Yellen’ın Senato’nun Finansal Komitesine yaptığı konuşmada kur seviyesi hakkındaki değerlendirmeleri sonrasında altın fiyatları sert bir yükseliş kaydetti. Janet Yellen kurların piyasa dinamiklerine göre oluşmasını, kur politikalarını rekabet gücü kazanmak için kullanmayacaklarını ifade etmesi sonrasında, güçlü bir dolar istediklerine yönelik bir açıklamada bulunmadı. Yellen’ın konuşması sonrasında dolar global bazda değer kaybederken, altın fiyatları dolardaki zayıflamadan destek buldu. 2021 senesine yükselen tahvil faizleri ve güçlenen doların etkisinde baskı altında başlayan ons altın 1,850 $ seviyesini kırmakta zorlanıyor.

 

 

GAUTRY… Ons Fiyatındaki Yükselişten Destek Buluyor… Dün satıcılı bir görünüm sergileyen altının gram fiyatı, yeni işlem gününde ons fiyatının hızlı bir şekilde değer kazanmasıyla birlikte dünkü kayıplarının bir kısmını telafi etti. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde 443 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Global Risk İştahındaki Yükseliş Enerji Fiyatlarını Yukarı Taşıdı… Koronavirüs vaka sayılarındaki yükseliş ve alınan ek tedbirlere rağmen, bol likiditenin yarattığı global risk iştahındaki pozitif seyir enerji fiyatlarını yukarı taşımaya devam ediyor. Brent petrol yeni işlem gününde vadeli piyasalarda alıcılı bir görünüm sergiliyor. Varil fiyatı vadeli piyasalarda 56 $’dan işlem görüyor.

 

 

S&P500…Teknoloji Hisseleri Öncülüğünde Yükseldi… Janet Yellen Senato’nun Finansal Komitesinde ekonomik projeksiyonlarını paylaştığı bir konuşma gerçekleştirdi. Wall Street endeksleri daha fazla mali teşvik beklentisiyle yükseliş kaydetti. S&P500 endeksi %0.81 değer kazancıyla 3,799 puana yükseldi. Diğer tarafta ABD 4Ç20 bilançoları takip ediliyor. Goldman Sachs’ın net karı 4.5 milyar dolar oldu ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %135 artış gösterdi.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder