İller

28 Ocak 2021 Perşembe

Salgın endişeleri ve belirsizlikler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor


Piyasa Gündemi

Enflasyon Raporu toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini %9,4 olarak korunurken, TCMB Başkanı Naci Ağbal sıkı duruşun kararlılıkla korunacağına ilişkin söylemlerini yineledi. Avrupa Birliği’nin Kovid-19 aşı ihracatını sınırlandıracağına ilişkin haber ön plana çıktı.  Salgın kaynaklı gelişmeler, aşı tedariki konusunda yaşanan sıkıntılar ve sıkılaşan tedbirlerin ekonomik toparlanma üzerindeki etkileri gündemdeki yerini ve önemini korumaktadır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek
•    16:30 ABD  - Kişisel Gelir / Gider Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarındaki artış, aşı tedariki konusundaki sıkıntılar ve teşvik paketi belirsizliği aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ederken, önceki gün sert düşüşlerin yaşandığı küresel hisse piyasalarında dün günün ilerleyen bölümünde tepki alımları etkili oldu. Yurt dışındaki toparlanmanın etkisiyle BIST-100 Endeksi günü %2,14’lük yükselişle 1.498,32 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah %1’leri aşan satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,34 – 7,35 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,38’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki günkü sert satışların ardından dün de güne düşüşle başlayan BIST 100’de 50 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.431 civarı test edildikten sonra gelen tepki alımları ile gün içi dip seviyenin 67 puan üzerinden kapanış gerçekleşti. Dip seviyeye göre gelen alımlar oldukça güçlü olmasına karşın endeksin önceki trendini kırdığını ve hala bu trendin altında olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu nedenle dünkü yükselişi bir tepki hareketi olarak değerlendiriyoruz. Endekste bugün 1.467 ve altında dünkü dip seviye ve 50 günlük ortalamanın bulunduğu 1.531 civarı güçlü destekler konumunda olup bu desteklerin altındaki hareketler aşağı yönlü baskıyı artıracaktır. Yukarıda ise 1.500 üzerinde 1.525 izleyeceğimiz ilk güçlü direnç konumunda. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder