İller

19 Ocak 2021 Salı

Şirket haberleri


Işık Plastik’ in paylarının halka arzı kapsamında 11.286.293 adet payın pay başına 16,10 TL fiyatla Borsa’da Satış yöntemiyle halka arzında talepler Perşembe ve Cuma günü toplanacak.

AVISA – 2020 yılında prim üretimi %34,8 artışla 1,33 milyar TL’ye yükseldi.

CELHA – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 25 milyon TL fonun banka kredi kapamalarında kullanılmasının planlandığı açıklandı.

CRDFA – Şirketin 2018 yılı vergilendirme dönemlerine ilişkin Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi vergi müfettişlerince Kurumlar Vergisi, Kurum Geçici Vergi ve Banka M.V. yönünden inceleme gerçekleştirildiği, yapılan inceleme sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarına dayanılarak şirkete gönderilen vergi ve ceza ihbarnameleriyle şirket adına 1,8 milyon TL vergi ve 1,8 milyon TL vergi ziyaı cezası düzenlendiği açıklanırken, şirketin cezaya karşı haklarını kullanacağı belirtildi.

EKGYO – TEM34 Tahtakale Projesinin Kısmi Geçici Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.

Şirket projelerinden Kalyon İnşaat taahhüdü altında bulunan Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nde Projedeki Son Kısım’ın Kısmi Geçici Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.

ETILR – İstanbul Kağıthane Franchise şubesinin kapanması, şube işletmecisinin mevcut haklarının 2022 tarihine kadar dondurulması ve bu tarihe kadar işletmecinin talebi Şirketin de onayı olması halinde sözleşmenin kaldığı yerden devamı kapsamında karşılıklı mutabakata varıldığı açıklandı.

GEDIK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 600 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

120 gün vadeli 60 milyon TL tutarında bono ihracı için bugün ve yarın talep toplanacak.

GEREL – Seoul Viosys Co. Ltd. firması ile yapılan anlaşma kapsamında Şirketin UVC Led Virüs ve Bakteri Öldüren Dezenfeksiyon Modülü üretimi ve yurt içi – yurt dışı satışı için gerekli olan ve üniversitelerle yapılan analiz çalışmaları sonucunda Ar-Ge sonuç raporları ile ilgili Kurumdan CE belgesi alındığı açıklandı.

GLBMD – 60 gün vadeli 3,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

150 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında Genel Müdürlüğe yetki verildiği açıklandı.

INVEO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 250 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

Borsa tarafından şirket paylarına 16 Nisan’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı, brüt takas tedbiri, emir değiştirme tedbiri ve piyasa emri ile piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması tedbirleri getirildi.

MNDRS – Şirket bağlı ortaklıkları Akça Enerji Üretim ve Tan Elektrik Üretim’in Devralma Suretiyle Kolaylaştırılmış Usulde MNDRS bünyesinde birleşmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

PSDTC – Borsa tarafından şirket paylarına 18 Şubat’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri getirildi.

PEKGY – Şirket portföyünde yer alan Türkiye'deki gayrimenkuller için 2020 yılında Ekip Taşınmaz Değerleme’den hizmet alınmasına karar verilmesi kapsamında, Ekip Taşınmaz Değerleme'nin söz konusu hizmeti veremeyeceğinin bildirmesi sonrasında, Şirket portföyünde yer alan Türkiye'deki gayrimenkuller için 2020 yıl sonu değerleme raporlarının hazırlanması için Reel Gayrimenkul Değerleme  hizmet alınmasına karar verildiği açıklandı.

RYGYO – İstanbul Esenyurt’taki 41.865 m 2 ’lik deponun 13.180 m 2 ’lik depolama alanının 1 yıllığına kiraya verildiği, kiraya verilen depodan 1 yılda 7,1 milyon TL gelir elde edileceği açıklandı.

Şirketin Kocaeli Gebze’deki 9.394 m 2 'lik arsa ile ortak mülkiyetli İmpa Yapı ve Timur Alperen Adan'a Kocaeli Gebze’deki 19.184 m 2 'lik arsanın birleştirilerek toplam 28.578 m 2 büyüklüğündeki yeni arsa üzerine ortak hak ve oranda 20.000 m 2' lik Lojistik Merkezi yapılması konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı.

SNKRN – Şirket bağlı ortaklığı Senkron Bina Teknolojileri ile 2410 Constructıons D.O.O. firması arasında, Karadağ’da yapımı devam eden Lotus Residence  Projesine ait Elektronik Güvenlik Sistemleri, Açık Alan Seslendirme Sistemleri, Kapalı Devre TV ve Video Analiz Kayıt Sistemleri, Ev Otomasyonu Sistemleri, Yangın İhbar Sistemleri, Fiber Optik Çevre Güvenlik Sistemleri, AG/OG Elektrik Alt ve Üstyapı Sistemleri ile İnşaat Yapım İşlerine dair ticari sözleşmenin 710.000 euro üzerinden imzalandığı açıklanırken, projenin tamamlanma süresinin 6 ay olduğu belirtildi.

TDGYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Şubat’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST – 30 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta.

VAKFN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon TL’den 1,0 milyar TL’ye yükseltilmesi işlemi Ticaret Sicil’de tescil edildi.

VESTL – Şirketin Horizon 2020'den yeni bir fon almaya hak kazandığı medyada yer aldı.

AKSGY – Alize Dinçkök Eyüboğlu tarafından 44.737.831 adet pay satılırken şirket sermayesindeki payı %0,85’e geriledi.

Raif Ali Dinçkök tarafından 44.737.831 adet pay alınırken şirket sermayesindeki payı %22,73’e yükseldi.

CMENT – Aalborg Portland Espana tarafından 60,45 TL fiyattan 39.789 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %96,99’a geriledi.

EMNIS – Hatice Füsun Uzunyol Kutlu tarafından 51,00 TL fiyattan 47.921 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %7,02’ye geriledi.

EUKYO – Ege Sigorta tarafından 3,92 – 4,08 TL fiyat aralığından 30.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %15,95’e geriledi.

IDEAS & SEYKM – SEYKM tarafından 13,46 – 13,56 TL fiyat aralığından 37.000 adet IDEAS payı satılırken, SEYKM’nin IDEAS’taki payı %1,16’ya geriledi.

SAFKR – Ali Saöi Evkuran tarafından 181.673 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,64’e geriledi.

Bugün Genel Kurulu Olan Şirket: ATSYH

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder