“PİYASANIN ROTASI”
Haftanın Makro Teması
ABD Enflasyon / Türkiye İşssizlik – Sanayi Üretimi – Beklenti Anketi
Haftanın Stratejisi
ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,00 Seviyesi Üzerinde Kalıcı Olacak (Mı)?
Trump ve Kongre Baskını…
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 87,434,115 – tedaviye pozitif cevap veren 56,778,854 – ölü sayısı 1,887,971 kişiye ulaşmıştır. DSÖ yaptığı açıklamada Avrupa için salgın önlemlerinin arttırılması gerektiğini vurguladı. Sinovac aşısı %78 oranında başarılı olurken, Pfizer – BioNTech aşısının İngiltere ve G.Afrika virüs varyantlarında başarılı sonuçlar verdiği açıklanmıştır.
Trump görev süresi bitmeden önce son kozunu çok tehlikeli şekilde oynayarak, ABD tarihine kara bir leke düşürmüştür. Kongre binasının destekçileri tarafından basılması ve sonrasında yaşanan siyasi gerilim sürmektedir. Trump’ın görevi hemen bırakması için baskı sürerken, azil sürecinin başlatılması için yoğun çaba harcanmaktadır.
ABD piyasalarında Trump’ın yaptıklarına rağmen risk algısında pozitif eğilim devam etmektedir. Bu noktada Biden’in teşvik desteğini çekmeyeceği ve ekibinden yer alacak Yellen ile piyasa dostu aksiyonları sürdüreceği beklentisi fiyatlamalarda etkin olmaktadır.
S&P500 endeksi ABD ve küresel borsa endeksleri için benchmark olurken, mevcut durumda analistlerin en iyi hedef beklentisi 4000 olarak bulunmaktadır. Fiyata göre %5 yukarı potansiyele işaret eden hedef fiyat için yeni bir hikâye analistler tarafından devreye alınması gerekmektedir. Bu noktada Tesla’nın $800 üzerinde kalıcı olup olmayacağı ve analistlerin hedef fiyatlarını yukarı yönlü güncellemelerini takip edeceğiz.
ABD tahvil dinamiklerinde enflasyon beklentileri nedeni ile başa baş tahvil faizlerinden artış devam ederken, 10 yıllık tahvil faizi %1 üzerinde kalıcı olmaktadır. %1,20 seviyesine doğru hareket eden 10 yıllık tahvil faizinde yukarı yön $ teması için önemli olacaktır.
Küresel piyasalarda zayıf $ – güçlü € teması etkin olurken, daha fazla $ zayıflığı için ilave katalist gerekmektedir. BU noktada Fed üzerine düşeni yaptığı için etkinin ECB tarafından gelmesi gerekmektedir. Fakat ECB’de yavaştan € seviyesine ilişkin rahatsızlığını belirtmektedir. Çözümleri Almanya’yı ikna ederek aşırı genişleyici mali politikası olacaktır.
Türk varlıklarında iyimser fiyatlama etkin olurken, TRY 200 günlük ortalamasına yakın fiyatlanmaktadır. Yabancı kurumların raporlarında TRY için 7 psikolojik seviyesi vurgusu öne çıkarken, kurumların rapor ilgisinin olması algı açısından önemli olmaktadır.
Türkiye dinamiklerinde 5 yıllık CDS 312.585 seviyesi ile 300 seviyesine yakın hareket etmektedir. 300 seviyesinin altında kalıclık şartı önemli olmaktadır.
Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında zayıflık öne çıkmaktadır.
Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder