İller

9 Şubat 2021 Salı

BİST100 endeksi


Yeni haftaya piyasaların iyimser senaryolarla başladığı görülürken, ABD tarafında aşı programında ilerleme olduğuna dair haberler, ek teşvik umudu ve ekonomik toparlanmayla ilgili iyimserlik pozitif havayı destekliyor. Avrupa tarafında da, ekonomik toparlanmanın gerçekleşeceğine olan güven arttıkça borsalarda yükselişler dikkat çekmeye başladı. Almanya’nın DAX endeksi tüm zamanların zirvesini görürken Avrupa da haftaya parlak bir başlangıç yapılmış oldu.

Yurtiçinde ise TL varlıklar küresel risk iştahına ek olarak yurt içinde sıkı para politikası uygulanması ve TCMB Başkanı Ağbal’ın da faiz artışının uzun süre söz konusu olmayacağını belirtmesiyle tarihi düşük seviyeden başladığı toparlanmaya aylık bazda Ocak ayından sonra Şubat ayında da devam ediyor. Para politikasında değişikliğe gidilmesi ve faiz artırımının ardından dip seviyeden yükselişe geçen TL, dolar kuru karşısında %18 kadar değer kazandı ve kur dün günün ilk yarısında 7,03’ün altını görerek Ağustos ayı sonrası en düşük seviyeyi gördü.

Cuma günü düşük gelen Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından gerileyen ABD Dolar Endeksi, dün tekrar 91,20’ye kısmi yükseliş yaşarken dolar, küresel piyasalarda hem gelişmiş hem de gelişen ülke paraları karşısında yükseliş yaşıyor.

Son haftalarda kendi grubundan pozitif ayrışarak hızlı yükseliş gösteren TL taban oluşumuna devam ediyor. Borsa İstanbul tarafında ise BİST100 endeksi dün 1.550 puan direncinin altında hisse bazında işlemlerle 1.535 puan civarında yükselişini sürdürürken, dolar bazında ise pandemi öncesi görülen 210 doların üzerinde hareketini sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder