İller

17 Şubat 2021 Çarşamba

Bugün TCMB'nin faiz kararı ve karar metnindeki ifadeler ön planda olacak


Piyasa Gündemi

ABD’de ÜFE rakamı beklentilerin üzerinde güçlü bir seyir kaydederken, başta ABD olmak üzere küresel çapta enflasyonun hızlı bir artış kaydedebileceğine dair endişeler gündemdeki yerini koruyor. Bugün TCMB’nin faiz kararı takip edilecek olup, genel beklentiler ve Gedik Yatırım olarak bizim beklentimiz de faiz oranlarında bir değişim olmayacağı yönünde. Aynı zamanda TCMB’nin karar metnindeki ifadeler TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:00 Türkiye – TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
•    16:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de güçlü gelen ekonomik verilerin yanında özellikle ÜFE rakamının beklentilerin üzerinde güçlü bir seyir kaydetmesi enflasyonist endişeleri artırırken, dün küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyir etkili oldu. Gün içerisinde dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi günü %0,14 oranında sınırlı bir düşüşle 1.540,59 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı ve dalgalı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,98 – 6,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,97’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde önceki günkü satışların ardından dün kararsız zayıf bir görünüm vardı. Endeks gün içi geri çekilmelerde 1.520 üzerinde tutunmayı başarsa da yukarıda 1.550 ve 1.560’daki dirençleri aşacak güce de ulaşamadı. Yurtdışı piyasalarda da son günlerde momentumun zayıflamış olması endeks tarafındaki zayıflığın nedenlerinden. Bugün 14:00’da sonuçları açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı, kurlar ve Borsa İstanbul üzerinde sert etkiler oluşturabilir. Bu nedenle toplantı sonrası oluşacak fiyatlamaya karşı her iki yönde de riskin sınırlanmasının faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere endekste referans olarak 1.520 seviyesini takip etmeye devam ediyoruz.   

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder